Katka Knechtová dnes opäť zažiarila vďaka premiére svojho nového singla. Novinka charizmatickej speváčky a skladateľky, ktorá sa tento rok vydala na sólovú dráhu, dostala názov 'Vo svetle žiariacich hviezd' a premiéru mala dnes (21.11.) ráno v éteri najpočúvanejšieho slovenského rádia.

Singel možno nazvať najočakávanejšou piesňou tejto jesene, nakoľko ide o prvú Katkinu sólo skladbu (ak nerátame filmovú 'Muoj Bože'). Najmä fanúšikovia tejto 27-ročnej interpretky netrpezlivo čakali nato, ako bude znieť "nová" Katka. Dnes to už vieme. Skladba ponúka charakteristickú polohu Katikinho hlasu, ktorý si môžete vychutnať aj v podobe výrazných vokálov.

Ak k tomu pridáme príjemnú nevtieravú hudbu, doplnenú o zvuky sláčikových nástrojov, a text, o ktorý sa postaral Rasťo Kopina, kvalitný výsledok je zaručený. Spojenie Knechtová – Kopina sa už dvakrát osvedčilo. Prvýkrát na albume 'Experiment' v podobe singla 'Hypnotická' a druhýkrát v megahite 'Za tebou', za ktorý spolu s Katkinou skupinou Peha pred dvoma rokmi získali Aurela.

Či im aj táto spolupráca prinesie sošku Aurela ja zatiaľ otázkou budúcnosti. Avšak všetky predpoklady na to majú. Okrem textu k pilotnému singlu sa Rasťo Kopina postaral o ďalšie tri texty na Katkin sólový album, ktorého vydanie sa nezadržateľne blíži. Oficiálny dátum vydania albumu 'Zodiak' je totiž naplánovaný na rozmedzie dní medzi 1. a 10. decembrom.

Zoznam skladieb na albume 'Zodiak':

1. Vo svetle žiariacich hviezd
2. Zvláštny prach
3. V tichu
4. Zodiak
5. Do nekonečna
6. V krajine zázrakov
7. Všetko inak vyzerá
8. Spomienka
9. Myslím - nemyslím
10. Láska
11. Tvoje slová

Bonusová skladba:

12. Muoj Bože (pieseň z filmu J. Jakubiska - Báthory)

--
Autor: Miroslava Kuracinová
Foto: Pehaweb.cz