Predkapelou Warren Suicide počas ich utorkového vystúpenia v Subclube bude pražské trio Sunflower Caravan. Slovenské publikum už malo niekoľko možností zoznámiť sa s touto sympatickou kapelou od našich západných susedov. A ak ste na nich šťastie zatiaľ nemali, navnaďte sa videoklipom a nahrávkami z ich vystúpení.

Pred rokom Sunflower Caravan otvárali hlavné pódium festivalu Pohoda, tiež boli predkapelou Southpaw na ich československom turné, ale ich história siaha hlboko do začiatku 21. storočia. Trojica sa v skúšobni prvýkrát stretla v roku 2001, v tom istom roku si odbili aj spoločnú pódiovú premiéru.

Vytrvalé koncertovanie v pražských kluboch prinieslo svoje ovocie - kapela sa v roku 2004 stala súčasťou programu Future Line, čo im prinieslo pravidelné angažmá v Paláci Akropolis. Tam sa stretli s The Ark, ktorí im pomohli dostať sa niekoľkokrát do Švédska. V tejto severskej krajine ich spoznal aj ich terajší agent, David Urban, vďaka ktorému sa dostali aj do povedomia českých médií. Na konte majú už aj prvý videoklip - síce amatérsky, ale aj napriek tomu výborne dopĺňajúci s miestami jemnú, inokedy výbušnú hudbu Sunflower Caravan.


Sunflower Caravan - 'Sympathetic' (autor klipu - Bjetule)

Sunflower Caravan sú kapelou, ktorá je živým dôkazom toho, že popové a rockové melódie nepotrebujú spev, aby dokázali k fanúšikovi preniesť svoj odkaz a emócie. Dokonale zohraté inštrumentálne trio navyše na pódiu predstavuje dávku energie, akú by si kapela hrajúca za spevákom či speváčkou len ťažko mohla dovoliť. A práve v tom je ich výnimočnosť, minimálne na domácej českej a slovenskej scéne, kde na kvalitnú čisto inštrumentálnu kapelu mimo jazzu len tak ľahko nezakopnete.


Sunflower Caravan - 'The Audience' live @ Roxy 2007-02-05

V súčasnosti majú za sebou množstvo koncertov po celej Európe, niekoľko demo nahrávok a usilovne pracujú na albume. V utorok vystúpia ako predskokani Warren Suicide v Subclube a na slovenské publikum sa veľmi tešia.

Vstupenky na koncert sú v predpredaji v celej sieti Ticketpro, v každej predajni Kenvelo, Dr. Horák a Art Fórum ako aj na webe E-ticketpro.sk.

Warren Suicide (DE/UK)
Sunflower Caravan (CZ)
The Fakes (CZ)
utorok 25. november, 20:00
Subclub, Bratislava
Vstupné: 249,- Sk v predpredaji, 299,- Sk na mieste

Informácie pre Hudba.sk poskytol Erik Babušiak zo Subclubu. Viac info nájdete na stránkach www.subclub.sk.

Bonus:

Sunflower Caravan cover Red Hot Chili Peppers - 'Can't Stop'

Foto: Cédric Larvoire - Myspace.com/sunflowercaravan