Na Košice čaká už túto sobotu jeden z top koncertov sezóny - dve francúzske skupiny, ktoré vo svojej vlasti patria do špičky klubovej scény. Wax Tailor a Watcha Clan. Domácu scénu bude reprezentovať jeden z najpovolanejších - Isobutane. Dvaja z vás si rozlúčku s Kasárňami vďaka výhre v našej súťaži vychutnajú zdarma (užívateľské mená výhercov sú na konci článku).

Wax Tailor získali pozornosť domáceho aj amerického publika ako francúzska odpoveď na Massive Attack, Portishead, Herbaliser, Gnarls Barkley či DJ Shadowa. Hudobná identita Wax Tailor sa nachádza medzi triphopom a hiphopom, so širokou paletou vplyvov od soulu, cez jazz, dub, až po funk. Boli nominovaní na francúzske Grammy ale aj na US Indie Music Awards.

Obľúbenou rytmikou Watcha Clan je drum&bass a reggae, hudobná nadstavba je však exotická a pestrá. V pesničkách skupiny z multikultúrneho Marseille nájdeme marockú gnawu, balkánsku dychovku, egyptské sláky, židovské melódie, arabsko-andalúzske vplyvy. Čersvý album 'Diaspora Hi-Fi' je manifestom mediteránskych vplyvov v modernom tanečnom prevedení. Tento rok okrem iných predskakovali skupinám ako Asian Dub Foundation, a Transglobal Underground.

Na poslednej akcii v Kulturparku Kasárne v sobotu 29. novembra si naživo zahrá aj Isobutane, najvýraznejší talent domácej elektronickej scény, nezaškatuľkovateľný, originálny a zábavný.

Koncert sa začne o 20:00, oproti pôvodným plánom je program mierne pozmenený a tak sa ako prví predstavia Watcha Clan, po nich Wax Tailor a napokon Isobutane.

Pokiaľ sa vám neušli vstupenky na koncert Jeana Michela Jarreho, sobotná francúzska alternatíva v Košiciach je viac než dobrá. Vstupné na rozlúčku s Kasárňami je 200,- Sk.

Po dva voľné vstupy získavajú výhercovia našej súťaže paulluska a zionbiatch. Obom srdečne gratulujeme!

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko, organizátor podujatia. Podrobnosti nájdete na stránke www.kasarne.sk.