Už túto sobotu 29. novembra budú v bratislavskej NTC Sibamac Aréne vyhlásené výsledky každoročnej ankety Slávik. Okrem troch hlavných kategórií - spevák, speváčka a skupina, budú dekorovaní aj Skokan roka, Objav roka a Rádioslávik pre najhranejšieho domáceho interpreta. Počas slávnostného večera sa predstaví viac ako sto účinkujúcich.

Svoje minuloročné prvenstvo v hlavných kategóriách budú obhajovať Peter Cmorik, Zuzana Smatanová a Desmod. Medzi nominovanými v kategórii Speváčka roka sú Marika Gombitová, Katka Knechtová, Zdenka Predná, Zuzana Smatanová a Tina, titul Spevák roka získa jeden z pätice Peter Cmorik, Pavol Habera, Mário "Kuly" Kollár, Ivan Tásler a Miro Žbirka, a Skupinou roka sa vďaka hlasovaniu fanúšikov stane jedna z kapiel Desmod, Elán, Gladiator, IMT Smile a No Name.

Na tohtoročnom vyhlasovaní "zlatých slávikov" v NTC Sibamac Aréne v Bratislave uvidia diváci viac ako sto účinkujúcich a jedinečné hudobné čísla, ktoré boli pripravené špeciálne len pre túto príležitosť. Premiéru bude mať titulná pieseň k filmu "Pokoj v duši" v podaní Jany Kirschner. Galaprogram vysielaný v priamom prenose najsledovanejšej televízie bude moderovať Dara Rolins spoločne s Filipom Tůmom.

Desmod, Peter Cmorik, Horkýže Slíže, Zuzana Smatanová, Jana Kirschner, Opak, No Name, Zuzana Fialová, Michaela Čobejová, Dominika Cibulková, Martin "Pyco" Rausch, Radoslav Židek, Marián Varga, Veronika Husárová, Peter Varinský, Miriam Kalisová, Laci Strike, Laco Lučenič, Peter Nagy, Erika Judínyová, Paviel Rochnyak. To je len zlomok mien, ktoré sa zajtra objavia na pódiu NTC Sibamac Arény a na televíznych obrazovkách.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Šesták, PR manažér usporiadateľského Forza Production House.