Česko-slovenské ťaženie grindcoreových Napalm Death vzhliadli pred rokom beznádejne vypredané kluby a aj z toho dôvodu sa birminghamská úderka vracia späť, aby sa svojim fanúšikom predstavila nielen Českej a Slovenskej republike ale tentokrát aj v Poľsku a na Ukrajine. Rovnako ako pred rokom zostane zachovaná ľudová cena vstupného. Návštevníci koncertov si navyše budú môcť ako prví vypočuť skladby z pripravovaného albumu 'Time Waits For No Slave'.

Hovoriť o Napalm Death ako o jednej z najvýznamnejších kapiek extrémnej hudby je ako povestné nosenie dreva do lesa. Viac než štvrť storočia na scéne a stále toľko invencie a neutíchajúceho zápalu pri tvorbe hudby - to je fakt, s ktorým sa môže pochváliť len málo formácií súčasnej, nielen metalovej hudobnej scény. Zatiaľ, čo pred 25 rokmi boli Napalm Death samotnými strojcami hudobného žánru zvaného grindcore, tak dnes sa už pohrávajú aj so štýlmi ako hardcore, punk, thrash a death metal, no výsledkom je stále ten explozívne silný náter, ktorý ničí ušné bubienky poslucháčov doslova so smrtiacou silou napalmu.

Od pamätného debutu 'Scum' z roku 1987 už Napalm Death obdarovali svojich fanúšikov celým radom albumov a aj napriek tomu je každá ich pripravovaná platňa očakávaná s veľkým napätím. Ďalším zárezom do bohatej diskografie kapely bude pripravovaný album s názvom 'Time Waits For No Slave', na ktorom sa producentsky podieľa Russ Russell.

Basgitarista kapely, Shane Embury, popisuje prípravy trinásteho štúdiového albumu Napalm Death takto:"Máme pripravených dohromady 14 songov a myslím si, že je tam opäť znateľný posun oproti poslednému albumu ('Smear Campaign'). Nový album bude opäť veľmi rýchly, pribudne prekvapivých momentov, drobných experimentov a gitarových disharmónií."

Vydanie nového albumu je naplánované na začiatok nového roka a preto je veľmi pravdepodobné, že prvými, kto bude môcť počuť nový materiál naživo, budú práve návštevníci koncertov na Winter Assault Tour 2009. Napalm Death sa na turné predstaví v klasickej zostave - Mark "Barney" Greenway (vokál), Shane Embury (basgitara), Mitch Harris (gitara) a Danny Herrera (bicie).

Na celom turné budú Napalm Death sprevádzať ďalšie dve grindové kapely - švédski Splitter a českí Pigsty. Švédske komando Splitter patrí v danom štýle medzi najsľubnejšie európske kapely, o čom presvedčili napríklad i vlani an festivale Obscene Extreme. Grindcore v ich podaní je totálnou apokalypsou, v ktorej sa mieša nespútaná energia, mladícky entuziazmus a texty plné kritiky súčasnej spoločnosti.

Pigsty patria medzi jednu z najpopulárnejších a hlavne najoriginálnejších kapiel na českej undergroundovej scéne. Ich zatiaľ posledným štúdiovým počinom je minuloročné EP 'Living Dead Stars'.

Podrobnejšie informácie o turné a jeho jednotlivých koncertoch získate na webe www.obscure.cz. Na koncertoch budú predávané aj vstupenky na letný festival Brutal Assault 2009.

Napalm Death - Winter Assault Tour 2009

16.01.09 - CZ Hradec Králové, TBA
17.01.09 - CZ Havlíčkův Brod, Čechovka
18.01.09 - CZ Plzeň, Šeříkovka
19.01.09 - CZ Teplice, Raketa
20.01.09 - CZ Praha, Roxy
21.01.09 - PL Warszawa, Klub Progresja
22.01.09 - PL Krakow, Lochness Club
23.01.09 - UA Uzhgorod, TBA
24.01.09 - SK Banská Bystrica, Kino Hviezda
25.01.09 - CZ Zlín, Masters Of Rock Café

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z agentúry Obscure Promotion.

Súvisiaci interpreti: Napalm Death