Dušan Vančo je, obrazne povedané, vo dne riaditeľom Rádia_FM a v noci elektronickým vizionárom, tvoriacim pod umeleckým menom Foolk. Táto "rozpoltenosť" sa prejavila aj v jeho odpovediach na naše anketové otázky - Foolk síce sám v roku 2008 uviedol svoj debutový dlhohrajúci album 'Red Pills for Daddy', no z profesionálneho hľadiska zhodnotil rok ako človek, ktorý denne sleduje dianie na slovenskej, prevažne alternatívnej scéne.

"Vyšlo mnoho zaujímavej domácej hudby predovšetkým na malých DIY vydavateľstvách. Teší ma, že je to hudba, ktorá dokáže Slovensko reprezentovať aj vonku. Majors – okopírujte aspoň grafiku!" - hovorí Dušan.

Tak trochu insidersky, viac z pozície riaditeľa než ako Foolk, odpovedá aj na otázku, čo ho v roku 2008 najviac prekvapilo, potešilo alebo sklamalo. "Prekvapilo ma, čo všetko sú schopní urobiť niektorí umelci urobiť pre to, aby ich hralo Rádio_FM... Nechcite to vedieť."

Aké má Dušan-riaditeľ plány do nového roka sme sa však nedozvedeli, pretože pri tretej otázke napokon došlo i na Foolka: "Mám len jedno predsavzatie – viac koncertovať, priniesť svoju hudbu ľuďom - a najmä ukázať domácemu publiku, aký je rozdiel medzi dídžejingom a live actom. Gramofóny, rôzne krabičky a počítač totiž nemusia znamenať, že vystupujúci púšta empétrojky. Pozdravujem Isobutana, tiež nie dídžeja. :-)"

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Deadred.sk

Súvisiaci interpreti: Foolk