Kontroverzný spevák kontroverznej skupiny vydáva sólový album. Vlani v septembri tak už stihol urobiť bubeník skupiny Adam Ficek. Vystúpenia Babyshambles sú preto na najbližšie obdobie skôr zbožným prianím fanúšikov ako realitou. Pete Doherty síce naznačil, že skupina by sa mala v dohľadnej dobe stretnúť v nahrávacom štúdiu kvôli príprave deviatich demonahrávok pre ich tretí album, pokračuje však na prípravách toho svojho.

Objaviť by sa mal 16. marca. Po ňom je naplánované Dohertyho britské turné po dvanástich mestách. Na albume 'Grace/Wastelands' budú hosťovať okrem niektorých členov Babyshambles aj gitarista skupiny Blur Graham Coxon či speváčka Dot Allison. Albumu bude predchádzať singel 'Last Of The English Roses', ktorého uvedenie je naplánované na 9. marca.

Ako napísal denník The Sun, Coxon vníma Dohertyho, známeno drogovými škandálmi a zrušenými zásnubami s modelkou Kate Moss ako "citlivého a zraniteľného. A preto sa ľahko dostáva do problémov".

Rozporuplný spevák sa zase v inom britskom médiu vyjadril o Grahamovi Coxonovi na margo ich spolupráce slovami: "Neviem prečo, ale vždy som ho mal ako hudobníka rád. Neskôr, keď som sa dozvedel, že sa mu páčia Babyshambles, tak som sa doslova vyplašil. Nechápal som, čo na nás môže vidieť," prezradil svoje dojmy Pete Doherty.

Čím sa bude líšiť jeho sólovka od tvorby domovskej kapely vie zatiaľ iba on a úzky okruh spolupracovníkov. Správ týkajúcich sa hudobnej stránky samostatného projektu je k dispozícii pomenej, vydavateľ zrejme stavil na medializáciu prostredníctvom "nehudobných" informácií. Dúfajme, že sa medzi nimi nevyskytne ďalší škandál.

Text: Peter Lehotský
Foto: NME.com, HollywoodGrind.com, MTV.com

Súvisiaci interpreti: Babyshambles, Pete Doherty