Britskú heavy metalovú legendu asi netreba nikomu zvlášť predstavovať. Zostava na čele s charizmatickým spevákom Bruceom Dickinsonom patrí medzi priekopníkov žánra, ktorý má napriek tomu, že svoj boom absolvoval na prelome sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, stále milióny fanúšikov na celom svete. Ako informoval New Musical Express, skupina uvedie 21. apríla do kín svoj prvý celovečerný film.

Volá sa Iron Maiden: Flight 666 - The Movie a pôjde o dlhometrážny dokument mapujúci minuloročné turné Somewhere Back In Time Tour. Rovnomenný album, pri príležitosti ktorého Iron Maiden turné podnikli obsahuje pätnásť najslávnejších skladieb z obdobia 1980 až 1989.

Štáb nakrúcajúci film mal exkluzívny prístup do zákulisia i súkromia členov skupiny. Dokonca s nimi lietal na špeciálne upravenom Boeingu 747 skupiny Iron Maiden.

Volá sa Ed Force One a pilotoval ho osobne spevák Bruce Dickinson. O ňom je známe, že jeho druhou aktivitou popri speve je profesia dopravného pilota. Väčšinu koncertných destinácií odlietal osobne napriek tomu, že v priebehu štyridsiatich piatich dní absolvoval so skupinou dvadsať tri vystúpení... Ako sa hovorí – sto ľudí má sto chutí. A predstáv o relaxe po vyčerpávajúcom skákaní na pódiu...

Text: Peter Lehotský
Foto: NME.com

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden