Keď sme zostavovali kompiláciu 'Best of Hudba.sk', vôbec sme nezaváhali pri nahrávkach bratislavskej dvojice ukrývajúcej sa za značkou EA. Jediný problém bol vybrať tú správnu skladbu. A zdá sa, že naša voľba mala svoj zmysel...

Dnes to už môžeme priznať – rozhodovali sme sa medzi 'Way To Choose' a 'Little Box'. Práve tá druhá spomínaná sa na kompiláciu dostala. Nosič putoval – okrem iného – do slovenských rádií. Veď kvôli tomu sme sa s ním toľko "babrali"... (A v podstate babreme dodnes, ale to je iný príbeh.)

Teší nás, že máme na našu prácu spätnú väzbu aj v podobe, ktorú zažívame teraz a o ktorej je aj tento článok. Rádio_FM zaradilo začiatkom januára do rotácií okrem spomínanej piesne 'Little Box' od EA aj ďalšiu – 'Dangerous' od Antoines. Minulý týždeň putovali obe ako novinky do hitparády Top_FM. A EA poskočila rovno na tretie miesto. Predbehla aj Radiohead, Coldplay či Portishead!

Sme na našu prácu hrdí a skromne sa hlásime k tomu, že sme pomohli. Pomôcť môžete aj vy, pokiaľ pošlete skupine EA svoj hlas. Môžete tak urobiť prostredníctvom tohto formulára. Vopred ďakujeme za podporu novej a kvalitnej slovenskej hudby.

PS: V stredu 28. januára budú medzi 16.00 a 18.00 obaja protagonisti projektu EA hosťami show Baláž & Hubinák vo vysielaní Rádia_FM. Okrem interview odohrajú aj štyri skladby naživo.

PS2: Reportáž a fotoreport z nedávneho koncertu v Klube za Zrkadlom, na ktorom sme ich videli naživo nájdete TU.

Text: Peter Lehotský & Patrik Marflák
Foto: Myspace.com/eaband (1,2), Ľubomír Panák - Hudba.sk (3)

Súvisiaci interpreti: EA