Od prvého januára do prvého februára mohli poslucháči Rádia_FM hlasovať za najlepší slovenský album roka 2008. Do minulého pondelka (26.1.) sa hlasovalo za všetky slovenské albumy vydané v roku 2008. Následne po vyhlásení nominácií mohli fanúšikovia počas posledného týždňa podporiť zostávajúcich päť albumov. Víťaza ankety sa dozvieme už tento piatok.

Do finálovej päťky, z ktorej napokon poslucháči vybrali víťaza, postúpili Noisecut (album 'BLIIIZKO', Slnko Records), Čisté Tvary (album 'Rita Von Anarchia', Wagon Records), Amphibios (album 'Secrets', Duna), Karol Mikloš (album 'The Past Of The Future', Deadred/Starcastic) a Longital (album 'Gloria', Slnko Records).

Podľa hudobných novinárov z Rádia_FM a partnerských médií (denník SME a časopis .týždeň) sú finalistami Modré Hory (album 'Modré Hory', Slnko Records), Noisecut (album 'BLIIIZKO', Slnko Records), Vec (album 'Funkčný veterán', EMI), Karol Mikloš (album 'The Past of the Future', Deadred Records) a Ján Boleslav Kladivo (album 'Rozhľadňa', Slnko records).

Meno víťazov v oboch kategóriách spoznáme počas prvého ročníka udeľovania Radio_Head Awards 6. februára, ktoré sa uskutoční vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. Galavečer moderuje dvojica Baláž a Hubinák, vstupy zo zákulisia sprostredkuje Ego_FM.

Počas večera vystúpia Lavagance, The Uniques, či Youcoco s Billy Barman. Na pódiu sa predstavia aj nominované kapely Noisecut, Longital a Čisté tvary, ktoré so sebou privedú aj špeciálneho hosťa.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Alexandra Štullerová–Koreňová z Oddelenia pre styk s verejnosťou SRo.

Súvisiaci interpreti: Čisté Tvary, Longital, Noisecut