Už 17. ročník renomovaného festivalu bluesových skupín a jednotlivcov Livin' Blues 2009 sa uskutoční v sobotu 14. marca v DK Lúky v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Ako po iné roky aj tohto roku sa bude opäť hrať na dvoch scénach.

Program tohtoročného Livin' Blues odštartuje o 16:30. Prvú scénu uvedie inštrumentálny jazz-bluesový projekt S.R.O., po ňom nasledujúci Mojo & Banda Jura Haruštiaka predvedie syntézu klasického ragtime, funku, boogie a jazzu i svoju vlastnú tvorbu. Nová zostava na slovenskej blues-rockovej scéne, Jackpotband, zahrá cover verzie štandardov vo vlastnom "vášnivom" prevedení. Žalman Brothers Band neochvejne ponesie "zástavu" dravého južanského rocku, boogie a blues, a Dr. Schlosser Band predvedie jemu vlastné variácie rhythm & bluesovej klasiky, ako i vlastnej tvorby.

Na druhom - hlavnom pódiu odštartuje bohatý program skupina The Old School Band, ktorá so sebe vlastnou vitalitou predvedie to najlepšie, čo blues-rock ponúka. Pôvabnú stránku ženského blues spoľahlivo zabezpečí Zuzana Suchánková & Band so svojím jazz-blues-soulovým speváckym prejavom. Canned Heat Revival nedajú zabudnúť na zvuk legendárnych priekopníkov boogie-blues. Slovensko-česká spolupráca excelentného hráča na rezofonickú gitaru Ľuboša Beňu a hráča na fúkaciu harmoniku Matěja Ptaszeka prinesie moderné blues v revitalizovanej a sviežej polohe a pokrstí svoje nové CD.

Po rokoch sa na festivalovej scéne opäť objaví kapela Víťazný traktor, samozrejme aj s výborným harmonikárom Erichom "Bobošom" Procházkom. K vrcholom festivalu bude určite patriť spoločné vystúpenie slovensko-maďarského zoskupenia Dirty Fred a afro-amerického harmonikára a speváka zo San Francisca menom Big Bones. Pre fajnšmekrov bude druhým vyvrcholením určite aj vystúpenie európskej klasiky - poľskej kapely Krzak.

K podujatiu bude okrem množstva kvalitnej akustickej muziky a návštevníkmi tradične oceňovanej pohody patriť aj výstava dokumentov z činnosti Slovenskej bluesovej spoločnosti.

Predpredaj lístkov zabezpečuje sieť Ticketportal a predajňa Dr. Horák. Lístky v predpredajovej cene 9.00 Eur (271,13 Sk) si môžete zakúpiť aj priamo v DK Lúky na Vígľašskej ulici číslo 1 v Bratislave-Petržalke. V deň konania koncertu sa budú vstupenky predávať za 10,50 Eur (316,32 Sk).