S novou verziou portálu sme mierne obmenili aj systém hlasovania (hodnotenie 1-5 hviezdičiek). Odteraz môžu za skladby, články či interpretov hlasovať len prihlásení užívatelia. Máme podozrenie, že starý systém, ktorý umožňoval hlasovanie aj neprihláseným užívateľom, bol bohužiaľ v niektorých prípadoch zneužitý, preto nebol vyhovujúci. Na túto skutočnosť nás upozornili sami interpreti, ktorí na Hudba.sk prezentujú svoju tvorbu.

Po zmene hlasovacieho systému však zostáva otázka, čo spraviť s neprihlásenými hodnoteniami, ktoré už boli v minulosti započítané. V mnohých prípadoch sú tieto hodnotenia poctivé od rôznych užívateľov - aj keď neprihlásených, keďže to doteraz nebolo podmienkou. No pri niektorých skladbách v MusicZone máme podozrenie, že si autori pomocou opakovaných zmien svojej IP adresy prilepšili sami. Dokázať to však konkrétnym previnilcom nevieme, nakoľko je viac interpretov, ktorí majú výrazne vyšší počet hodnotiacich hlasov ako ostatní.

Pokiaľ by sme vymazali všetky neprihlásené hodnotenia, bol by to teda dosť veľký zásah do súčasného stavu a výrazne by ovplyvnil nielen poradie v rebríčkoch ale aj hodnotenia, resp. počty udelených hlasov u mnohých skladieb. Bolo by to niečo ako "začať odznova".

Pokiaľ súčasný stav ponecháme, v rebríčku budú dominovať stále tí istí interpreti s oprávnene či neoprávnene vysokým počtom hlasov. Je však šanca, že ich postupne dobehnú aj skladby iných interpretov, ktorí svoje vysoké hodnotenie získajú vďaka skutočnej priazni svojich fanúšikov z radov registrovaných užívateľov.

Aby ste nám pomohli urobiť toto závažné rozhodnutie, pripravili sme anketu, ktorú nájdete TU.

Užívatelia, ktorí si svoje hlasy "naklikali" sami, sa samozrejme môžu ku svojmu neférovému prístupu priznať prostredníctvom kontaktného formulára. V tom prípade na výsledok ankety nebudeme brať ohľad a zasiahneme len tam, kde to bude potrebné.

--

Ďalšia významná zmena, ktorú chystáme, aby mohla sekcia MusicZone - vlastná tvorba lepšie plniť svoj účel, je degradácia "prázdnych" hudobných profilov na profily fanúšikov. To znamená, že interpretovi, ktorý nemá vo svojom hudobnom profile žiadnu hudbu, bude zrušený profil interpreta a ostane zaregistrovaný len ako fanúšik.

Po niekoľkých mesiacoch, počas ktorých sme nechali užívateľom voľnú ruku, sme sa takto rozhodli vyriešiť problém množstva hudobných profilov bez hudby - tzn. mp3 ukážok alebo celých skladieb či už na download (možnosť nahrávku stiahnuť do PC) alebo stream (možnosť nahrávku vypočuť ale nie stiahnuť do PC).

Pokiaľ máte na Hudba.sk vytvorený hudobný profil a ešte ste tak neurobili, prosím prezentujte v ňom čo najskôr svoju tvorbu - autorské hudobné nahrávky vo formáte mp3. V prípade, že sa Vám umiestnenie skladieb do svojho profilu napriek snahe nepodarilo uskutočniť z technických príčin, prosím kontaktujte nás.

Akékoľvek pripomienky a otázky môžete vyjadriť v príslušnej diskusii v sekcii Fórum alebo zaslaním emailu cez kontaktný formulár.