Okrem BRIT Awards majú na Albióne dlhoročnú tradíciu aj ocenenia udeľované v celej Európe rešpektovaným magazínom New Musical Express. Včera v noci rozdávali v Lodnýne ceny práve s hlavičkou NME. Potvrdili tak to, čo hudobná verejnosť vie už minimálne rok.

Pete Doherty z Babyshambles ako najlepší sólový umelec, Oasis ako najlepšia britská skupina. A Elbow s poctou za významný prínos pre britskú hudbu. Teda asi žiadne prekvapenia či objavné zistenia v najsledovanejších kategóriách. Azda len skupina MGMT ako objav roka, ktorá si odniesla aj cenu za najlepšiu nahrávku.

To, že najlepší hudobný blog patrí práve Noelovi z Oasis, možno poteší jeho fanúšikov a čitateľov. Skutočnosť, že YouTube je najlepšou webstránkou zaujme tiež, praktický význam však táto informácia a s ňou spojené ocenenie nemá pre nikoho v hudobnej branži. Prvenstvo tohto portálu je už dlhé roky faktom. Rovnako ako označenie „godlike genius“, ktoré dostali The Cure.

Kings Of Leon potvrdili svoju pozíciu na Britských ostrovoch. Vďaka albumu 'Only By The Night' si za Atlantik odniesli odtiaľto už druhú cenu. Tam putovalo aj ocenenie za najlepšie video. Majú ho na svedomí Last Shadow Puppets ('My Mistakes Were Made For You').

Celý zoznam ocenení si môžete pozrieť na stránkach NME.com.

Text: Peter Lehotský
Foto: CrashRecords.co.uk

Súvisiaci interpreti: Cure, Elbow, Kings Of Leon, Last Shadow Puppets, MGMT, Oasis, Pete Doherty