Jedna z najpopulárnejších amerických rockových kapiel odohrá 9. júna koncert v pražskej Tesla Aréne. Korn sú považovaní za jedných z priekopníkov nu metalu - spojenie tvrdého rocku s rapom a funkom. Počas svojej kariéry od debutu v roku 1994 predali viac než 25 miliónov albumov, šesťkrát boli nominovaní na Grammy a dvakrát toto ocenenie získali.

Jadro kapely v súčasnej dobe tvorí spevák Jonathan Davis, gitarista James "Munky" Shaffer a basgitarista Reginald "Fieldy" Arvizu. Pri živých vystúpeniach ich dopĺňajú ďalší špičkoví inštrumentalisti. "Na naše koncerty chodí ďalšia generácia mladých ľudí. Keď sme začínali väčšina fanúšikov mala 14 alebo 15 rokov. Teraz sú z nich právnici a doktori, ktorí so sebou na koncerty berú svoje deti. Prekračujeme generácie, čo je skvelé," hovorí Jonathan Davis o zložení súčasného publika úspešnej kapely.

Korn vznikli ako päťčlenná formácia v Kalifornii v roku 1993, kedy sa spevák Jonathan Davis pridal k členom pôvodnej metalovej kapely LAPD. Vďaka mnohým odohraným koncertom, napríklad ako predkapela Ozzy Osbournea, Megadeth či Marilyna Mansona, získal hneď ich eponymný debut zlatú platňu a umiestnil sa vysoko v hudobných rebríčkoch. Nasledujúci album 'Life Is Peachy' (1996) sa stal okamžite hitom a rovnako aj všetky nasledujúce platne.

Zatiaľ posledný štúdiový album z roku 2007 nenesie žiadny oficiálny názov. Kapela nechala jeho pomenovanie na samotných fanúšikoch. Korn, sídliaci v Los Angeles, aj naďalej neúnavne vystupujú po celom svete, či už sólovo alebo so spriaznenými kapelami ako Limp Bizkit, System Of a Down alebo Kid Rock. Pre rok 2009 boli zatiaľ ohlásení ako headlineri na britskom festivale Download či nemeckom Rock Am Ring.

V Českej republike hrali trikrát, najskôr v roku 2005, naposledy vlani v Ostrave. Na Slovensku odohrali pamätný koncert na Hodokvase 2007 s bubeníkom Slipknotu Joey Jordisonom. Vstupenky na pripravovaný pražský koncert sú v predaji od 26. februára v sieti Ticketportal v cene od 790,- do 1090,- českých korún (28,25 až 38,98 Eur). Koncert uvádza agentúra Charm Music. Viac informácií nájdete na www.charm-music.cz.

Korn (USA)
9. jún 2009, 20.00 hod., Tesla Arena, Praha


Korn - 'Hold On' (2007)


Korn - 'Freak On A Leash' (1999)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jiří Sedlák z agentúry Arts Marketing.

Súvisiaci interpreti: Korn