Známi televízni mafiáni opäť dvíhajú kotvy a vyrážajú na turné. Záchvaty smiechu a trhanie bránic čaká divákov v 16 slovenských mestách. S pôvodným divadelným predstavením English is easy, Csaba is dead precestujú v priebehu 3 mesiacov herci Peter Batthyany, Martin Vanek, Igor Adamec a Peter Sklár celé Slovensko. Aj preto budú na niektoré predstavenia lietať.

"Predstavenia sú medzi ľuďmi veľmi populárne a preto chceme potešiť čo najviac divákov. A keďže na štyroch kolesách by sme to nestihli vždy a všade, rozhodli sme sa využiť služby leteckého dopravcu," vraví Igor Suja zo spoločnosti R3 promotion, ktorá turné produkčne zabezpečuje.

Plní očakávaní a napätia sú aj herci: "Takéto veľké turné sme si vyskúšali na jeseň a bol to úžasný zážitok. Preto nás veľmi potešilo, keď sme dostali možnosť si to celé zopakovať. Navyše s pôvodným mafiánskym predstavením, ktoré je alfou a omegou príbehov o mafiánoch," zhodujú sa herci.

Mafiánske historky I alebo Hodina angličtiny, je pôvodné divadelné predstavenie. Vzniklo celkom spontánne – z dialógov, ktoré herci viedli počas nespočetných ciest autobusom. Obľúbené frázy a vtipy dali do formy predstavenia a kult bol na svete! Príbeh predstavenia je už takmer notoricky známy: Boss mafie Miki sa vracia z Londýna a oznamuje svojim chlapcom, že v čase zjednocovania Európy nemôžu ani mafiáni zostať úplne "jednoduchí" a musia sa naučiť anglicky, aby mohli rozšíriť pole svojej pôsobnosti. Poverí jedného zo svojich mužov - Roba, aby zadovážil učiteľa. Ten, tak ako je zvyknutý, unesie nejakého úbožiaka rovno spred samoobsluhy. Zistí sa však, že unesený pedagóg učí chémiu a po anglicky nevie ani slovo. Mafiáni však nútia učiteľa s pištoľou v ruke, aby ich aj tak po anglicky učil...

Stretnutie jemného a vychovaného učiteľa uznávajúceho všetky morálne princípy s ľudmi zo sveta, kde žiadna morálka neplatí a počíta sa iba hrubá sila a peniaze, prináša množstvo gagov a komických situácii. Ako hovoria samotní herci: "Toto predstavenie však nie je vymyslené. Žiaľ, ešte stále je to naša dnešná realita a priniesol ho život sám..."

Maftour – Mafiánske historky I:

20. marec - Bánovce nad Bebravou
25. marec - Bratislava, PKO
26. marec - Senec, DK
1. apríl - Košice, Jumbo
14. apríl - Banská Bystrica, DK
17. apríl - Topoľčany, DK
22. apríl - Nitra, PKO
23. apríl - Trenčín, Piano
28. apríl - Sereď, DK
29. apríl - Trnava, Kino Hviezda
8. máj - Žilina, Holiday Inn
13. máj - Piešťany, Dom umenia
14. máj - Galanta, DK
15. máj - Skalica, DK
5. jún - Žiar nad Hronom, DK
6. jún - Trnava, Anfiteáter

Hrajú:
Miki - Peter Sklár
Robi - Peter Batthyány
Paula - Martin Vanek
Učiteľ - Igor Adamec

Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke turné www.zoznam.sk/maftour.

Video upútavka:


Tlačovú správu pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Publique.