V bratislavskom Klube za Zrkadlom sa v stredu 15. apríla predstaví belgická alternatívna skupina Zita Swoon s unikátnym projektom A Band In A Box. Kapele speváka Stefa Kamila Carlensa, ktorý pôsobil aj v skupine dEUS, bude v Petržalke robiť spoločnosť slovenská formácia Diego. Tá odohrá špeciálne akustické vystúpenie pomocou sláčikových nástrojov.

"Keďže na koncerte nebudeme kompletná zostava, chceli by sme poupravovať niektoré naše skladby a pozveme si tam aj zopár kamarátov. Veľmi sa na to tešíme," uviedol pre agentúru SITA frontman Ľuboš Kukliš.

Stálu zostavu skupiny Zita Swoon tvoria už Stef Kamil Carlens (vokály, gitara, piano) a Aarich Jespers (bicie nástroje, perkusie). Na konte majú od svojho vzniku v roku 1993 (ešte pod názvom A Beatband) niekoľko EP, živých i štúdiových nahrávok, z ktorých najznámejšou je album s gramaticky nesprávnym názvom 'A Song about a Girls' (2004).

Belgická formácia na Slovensku už koncertovala, konkrétne v trenčianskom klube Lúč, v bratislavskej A4ke, či na festivale Pohoda v roku 2008.

Informáciu zverejnil server Pohodafestival.sk.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Diego