Michael Jackson ohlásil comeback a už toto leto chystá desať koncertov v Londýne a v rámci širšej zmluvy svetové turné a 3D film podľa albumu 'Thriller'. Ako uviedol jeho promotér a šéf AEG Live, Randy Phillips, Jackson by mohol podľa zmluvy, zahrňujúcej novú hudbu, filmy a koncerty, zarobiť viac ako 400 miliónov dolárov (358 422 935 eur).

"Budú to posledné predstavenia v Londýne. Aj keď potom pôjde okolo sveta, bude to jeho posledné turné," povedal Randy Philips.

Sám Jackson svoj comeback oznámil vo štvrtok na tlačovke v Londýne. Pripravované koncerty označil za "posledné vystúpenia pred oponou".

Podľa Phillipsa nateraz Jackson potvrdil len londýnske koncerty, AEG Live má však s ním dohodu aj o nakrútení filmu Thriller 3D. "Bude to nový film, v ktorom by si mal Jackson zahrať," dodal pre BBC.

Prvý londýnsky koncert sa uskutoční 8. júla, ceny lístkov budú stáť od 50 do 75 GBP (56 až 84 eur) a predávať sa začnú 13. marca. Naposledy bol kráľ popu na turné pred dvanástimi rokmi, v roku 2006 krátko vystúpil na udeľovaní World Music Awards v Londýne.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson