Newyorská kapela Yeah Yeah Yeahs zverejnila svoj nový album 'It's Blitz' na internete. Až do oficiálneho vydania bude možné vypočuť si ho na internetovej stránke MySpace.com/yeahyeahyeahs.

Album vyjde v digitálnej verzii 9. marca, v USA 10. marca. Alternatívna skupina po koncerte na festivale Coachella, ktorý sa uskutoční 19. apríla, odštartuje turné po Európe.

Hudobnú formáciu Yeah Yeah Yeahs tvorí speváčka Karen Lee Orzolek vystupujúca pod menom Karen O, bubeník Brian Chase a gitarista Nick Zinner. Skupina vznikla v roku 2000 a o rok neskôr sa uviedla EPčkom s eponymným názvom.

Debutový album 'Fever to Tell' vydali v roku 2003. Nahrávka bola nominovaná na cenu Grammy v kategórií Najlepší alternatívny album a úspech zožali aj s videoklipom k singlu 'Maps', ktorý bol nominovaný na niekoľko cien televízie MTV.

Štúdiová dvojka 'Show Your Bones' (2006) dosiahla 11. miesto v americkom rebríčku Billboard 200 a vo Veľkej Británii sa jej darilo ešte o čosi viac, keď obsadila 7. miesto v albumovom UK Charte.

Yeah Yeah Yeahs majú na konte aj 'DVD Tell Me What Rockers to Swallow', ktoré mapuje ich koncert zo sanfranciského Fillmore Auditorium.

Informáciu zverejnil server NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Josh

Súvisiaci interpreti: Yeah Yeah Yeahs