Spevácka diva oslavuje svoje sólové hity prvou retrospektívou 'The Annie Lennox Collection'. Táto kolekcia obsahuje aj dve nové skladby 'Pattern Of My Life' a 'Shining Light'. Fotografie k albumu vytvoril hudobník Bryan Adams.

Kompilácia štrnástich skladieb vytvára živý "portrét" najdlhšie pôsobiacej úspešnej britskej speváčky v histórii popovej hudby. Retrospektíva, ktorá vychádza práve dnes, 9. marca, prináša po prvýkrát všetky najslávnejšie skladby z jej sólovej kariéry na jednom disku. "Vyzerá to, že nastal čas na vydanie kolekcie," hovorí Lennox o svojej doske najlepších hitov. "Tie pesničky sú nadčasové a už sa z nich stali klasiky."

Album mapuje posledných pätnásť rokov a obsahuje hity zo štyroch najpredávanejších albumov 'Diva' (1992), 'Medusa' (1995), 'Bare' (2003) a 'Songs of Mass Destruction' (2007), ktorý kritika veľmi vychválila. Nadčasová hudba, ktorá bola pre túto kolekciu vybraná jedinečne reflektuje podstatu speváčkinho soulového zvuku známeho zo skladieb 'Why', 'Walking on Broken Glass' a 'No More I Love You's'.


Annie Lennox: 'No More I Love You's' (1995)

Annie Lennox je jedinečná speváčka, autorka a umelkyňa, ktorá do svojich piesní vložila svoje osobné radosti i starosti a vytvorila tak jedinečnú úprimnú hudbu.

Retrospektíva obsahuje tiež dve nové skladby. Klasicky pre Annie Lennox znie 'Pattern Of My Life', ktorú napísal Tom Chaplin, frontman cenami ovenčenej kapely Keane. Druhá skladba je coververzia 'Shining Light' irských alt-rockových Ash, ktorá získala v roku 2001 cenu Ivor Novello za najlepšiu skladby a v ďalšom roku cenu Irish Music Award za najlepší singel.


Annie Lennox: 'Shining Light' (2009)

Jednou z najvýraznejších skladieb 'The Annie Lennox Collection' je 'Sing', skladba ktorá sa viaže k The Sing Campaign, organizácii, ktorú Annie Lennox založila na podporu chorých AIDS/HIV v Afrike. „Sme stále v počiatočnej fáze, ale je to pre mňa celoživotný záväzok,“ hovorí Lennox. „Snažím sa vystupovať spoza môjho spievajúceho hlasu, vyjadriť sama seba v širších súvislostiach a pomôcť tak dať hlas a podporu tým, ktorí nemajú rovnaké možnosti ako mám ja.“

Počas svojej 26-ročnej kariéry, či už ako členka priekopníckych Eurythmics alebo ako sólová umelkyňa, predala viac než 78 miliónov albumov po celom svete. Jej obrovské úspechy zahŕňajú tiež 34 hitových singlov, štyri ceny Grammy, 11 cien Brit Awards a 5 cien Ivor Novello. Táto superstar získala aj Oscara a dva Zlaté Glóbusy.

'The Annie Lennox Collection' - zoznam skladieb:

1. Little Bird
2. Walking On Broken Glass
3. Why
4. No More „I Love You´s“
5. Precious
6. A Whiter Shade Of Pale
7. A Thousand Beautiful Things
8. Sing
9. Pavement Cracks
10. Love Song For A Vampire
11. Cold
12. Dark Road
13. Pattern Of My Life
14. Shining Light

Text: Peter Lehotský, Sony Music
Foto: Mike Owen/Sony Music

Súvisiaci interpreti: Annie Lennox, Eurythmics