Nórske duo Röyksopp vydáva 23. marca už svoj tretí štúdiový album. Novinka s názvom 'Junior' má byť po hudobnej stránke "prienikom toho najlepšieho z predchádzajúcich albumov". Potvrdzuje to aj ich aktuálny singel 'Happy Up Here', ktorý by dokonale "zapadol" aj do playlistu ich skvelého debutu 'Melody AM'. Okrem veselého ohliadnutia sa za minulosťou, ktoré stelesňuje 'Junior', však Röyksopp chystá na jeseň aj vyzretejšiu nahrávku s názvom 'Senior'.

'Happy Up Here' rotuje v rádiách už od januára a je predzvesťou nového albumu, ktorý prichádza po štvorročnej odmlke.

Elektronické duo z mesta Tromso ju však vyplnilo tvorivo - tento rok prinesú svojim fanúšikom hneď dva albumy. 'Junior' sa na trhu objaví už o niekoľko dní, 'Senior' o niekoľko mesiacov. Tieto dve štúdiovky vydané v rýchlom slede budú reprezentovať premenu, ktorou Torbjörn Brundtland a Svein Berge prešli za posledných 9 rokov.

Napriek tomu, že z hľadiska použitých postupov a nálady možno album 'Junior' považovať za retrospektívny, výrazným novým "prvkom" sú hudobní hostia. Kým na prvých dvoch albumoch si dvojica vystačila sama, tentokrát si na spoluprácu prizvali aj niekoľko zaujímavých škandinávskych hostí - švédsku speváčku Lykke Li, líderku kapely The Knife Karin Dreijer Andersson či hviezdnu Robyn, ktorá predskakovala na turné Madonne.

Bližšie informácie o albume 'Junior' prináša oficiálna stránka Royksopp.com, kde si môžu fanúšikovia album ešte pred vydaním vypočuť. Oficiálna video ochutnávka vznikla práve k "eple-ovskému" singlu 'Happy Up Here'.


Röyksopp - 'Happy Up Here'

Druhý tohtoročný album 'Senior' bude presným opakom aktuálnej novinky - bude tichý, "utiahnutý a introspektívny" a "vytvorí silnú atmosféru". V rozhovore pre britský denník Guardian Svein vyjadril vieru, že ich fanúšikovia dajú "seniorovi" šancu, aj keď to, na rozdiel od "juniora", nebude nahrávka, ktorú by si mohli zamilovať hneď na prvé počutie.

Röyksopp debutovali v roku 2001 albumom 'Melody AM', ktorý priniesol skladby ako 'Poor Leno', 'Remind Me', 'Sparks' alebo 'Eple'. O štyri roky neskôr nasledovala nahrávka 'The Understanding' (2005) so singlami 'Only This Moment', '49 Percent', 'What Else Is There?' či 'Beautiful Day Without You'.

--
Zdroj: SITA, Guardian, Royksopp.com

Súvisiaci interpreti: Röyksopp