Britská skupina Duran Duran nahráva svoj trinásty album so slávnym producentom Markom Ronsonom. Informovala o tom na svojej internetovej stránke Duranduran.com.

Štvorica hudobníkov si s Ronsonom zahrala už v júli 2008, kedy sa stretli na pódiu počas koncertu v Paríži. Podľa speváka Simona Le Bona je producent "jedným z najväčších talentov, ktoré sa objavili v posledných rokoch".

Ronson už v minulosti priznal, že Duran Duran "bola jediná kapela, ktorú som zbožňoval. Nosieval som si pravidelne fotku basgitaristu Johna Taylora so sebou k holičovi".

Basgitaristu Ronson údajne pozná od detstva, Taylor bol podľa BBC blízky priateľ jeho rodiny.

Kapela Duran Duran vznikla v roku 1978, najväčšiu slávu jej členovia zažili v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. V súčasnosti ju tvoria Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy), John Taylor (basgitara) a Roger Taylor (bicie). Na konte majú dve ocenenia Grammy.

Mark Ronson sa preslávil spoluprácou s viacerými hviezdami hudobnej scény. Aj on získal zlaté sošky gramofónika - dve v roku 2007 za spoluprácu so speváčkou Amy Winehouse, tento rok zvíťazil v kategórii Producent roka.

Informoval o tom spravodajský portál news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Duran Duran, Mark Ronson