Americký spevák Chris Cornell vystúpi 21. júna so svojou kapelou v pražskom klube Roxy. Cornell, ktorý sa preslávil najmä ako frontman a autor piesní rockových kapiel Soundgarden a Audioslave, sa venuje sólovej kariére s prestávkami od roku 1998.

Chris Cornell je "rocková ikona plná protikladov a inovátor, ktorý sa vzpiera žánrovému zaradeniu", uvádza jeho oficiálna stránka Chriscornell.com. Je známy svojím výnimočným hlasom s rozsahom štyroch oktáv. Patrí tak medzi najlepšie rockové hlasy histórie a svoju hudobnú identitu si udržiava už vyše 20 rokov. Kontroverzné reakcie však vyvolal jeho ostatný album 'Scream', ktorý vyšiel začiatkom marca v produkcii hviezdneho Timbalanda.

Kapela Soundgarden bola priekopníkom svojho žánru a v roku 1989 sa stala prvou kapelou zo Seattlu, ktorá podpísala zmluvu s veľkým labelom. Do roku 1997 vydali päť štúdiových albumov. Uznanie si Cornell vyslúžil aj "bokovkou" Temple of the Dog. V roku 1999 prekvapil melodickým sólovým albumom 'Euphoria Morning'.

Na prelome tisícročí sa spojil s troma hudobníkmi z rapovo-rockovej kapely Rage Against The Machine a vytvorili "superskupinu" Audioslave, ktorá v rokoch 2001 - 2007 vydala tri albumy. Po rozpade Audioslave Cornell opäť zmenil svoju hudbu a nadviazal nové spolupráce. Prispel aj k soundtrackom filmov Veľké nádeje (1998) či Mission: Impossible II (2000) a napísal úvodnú pieseň k bondovke Casino Royale (2006). V roku 2007 vydal ďalší sólový album 'Carry On'.

Fanúšikovia v Prahe sa môžu podľa Cornellovho manažmentu tešiť na prevažne rockový koncert so skladbami oboch spomínaných kapiel, ale i sólový materiál.

Informácie agentúre SITA poskytol Jiří Sedlák z agentúry ArtsMarketing.CZ.

--
Zdroj: SITA
Foto: Chriscornell.com

Súvisiaci interpreti: Chris Cornell