Bratislavská electro-popová štvorka Noisecut je jednou z najprogresívnejších domácich kapiel, ktorá svojím zvukom, aranžami a hudobnými nápadmi v rámci svojho žánra ničím nezaostáva za obdobnou zahraničnou produkciou. O to väčším a príjemnejším prekvapením je, že vo svojom prvom videoklipe namiesto trendových futuristických animácií stavila na emócie a nostalgiu zo staručkých záberov analógovej kamery...

"Klip je zostrihaný z autentických rodinných záberov patriacich rodine speváčky Bet-Maj Sepje, ktoré natočil jej starý otec v 50-tych rokoch minulého storočia," prezradila pre Hudba.sk manažérka kapely Biba.

Zábery, ktoré boli použité vo videoklipe, dodnes takmer nikto nevidel. Vzácny filmový materiál spracoval mladý dokumentarista Šimon Ondruš. "Nálada klipu komunikuje s náladou, ktorú sa kapela snažila dostať do samotnej piesne. Emócia, nostalgia..." dodala Biba, ktorá sa pred pár týždňami spolu s kapelou tešila z úspechu v ankete Radio_Head Awards 2008.

Zámer, s ktorým sa videoklip vznikal, sa poradilo naplniť. Piesňou, ktorej retrospektívne video dodáva ešte väčšiu silu, je číslo tri na albume 'BLIIIZKO' - 'Zem stíchla'.


Noisecut - 'Zem stíchla'

--
Text: Patrik Marflák
Foto: Symon Kliman

Súvisiaci interpreti: Noisecut