Napriek tomu, že v niektorých médiách sa objavila správa o "novom albume po 18 rokoch", nie je to pravda. Legenda alternatívnej hudobnej scény, bostonská skupina Pixies, chystá "len" špeciálny box set s názvom 'Minotaur', ktorý bude balíčkom všetkých piatich štúdiových albumov z rokov 1987 až 1991.

Ide o albumy 'Come On Pilgrim' (1987), 'Surfer Rosa' (1988), 'Doolittle' (1989), 'Bossanova' (1990), and 'Trompe Le Monde' (1991), ktoré kapela okolo Blacka Francisa stihla vydať počas svojho neuveriteľne plodného obdobia pred tým, než sa v roku 1993 rozpadla.

Od svojho návratu na scénu v roku 2004 skupina, ktorá v roku 2006 zdobila festival Bažant Pohoda, zatiaľ novú hudbu nevydala a bohužiaľ, aj 'Minotaur' je v tomto smere planým poplachom... Správa o tom, že ide o nový album, ktorý produkuje Steve Albini (Pixies, Nirvana, Manic Street Preachers,...) je jednoducho príliš dobrá na to, aby mohla byť pravdivá... Na sklamanie fanúšikov Pixies včera (21.4.) večer na oficiálnej Myspace stránke informovali, že box set s kompletnou diskografiou kapely s názvom 'Minotaur' si možno objednať od 15. júna.

Kapela informácie zverejnila prostredníctvom "tlačovej správy" netradične vo forme Youtube videa. Samotný dátum vydania ešte nie je známy.



Box set 'Minotaur' vyjde aj v deluxe verzii, ktorú obohatí DVD s pamätným koncertom v londýnskej Brixton Academy z roku 1991 a všetkými videoklipmi kapely, 54-stranová kniha a reinterpretované artworky od Vaughana Olivera.

Skvelou správou pre skutočných fajnšmekrov (prípadne odvážnych DJov) je to, že špeciálna limitovaná edícia box setu 'Minotaur' prinesie okrem obsahu kompletnej deluxe verzie aj albumy Pixies na vinylových platniach a ďalšie bonusy.

--
Zdroj: Nme.com, Myspace.com/pixies

Súvisiaci interpreti: Pixies