Legendárnu americkú speváčku Tinu Turner si do pražskej O2 Arény prišlo v pondelok večer vypočuť 16-tisíc ľudí. Ako informoval český spravodajský portál iDNES.cz, krátko po ôsmej hodine večernej sa v hale objavila priamo nad hlavami diváčok a divákov v zlatom oblečení, ihličkových opätkoch a s typickým strapatým účesom.

Za úvodnú skladbu večera si vybrala 'Steamy Windows', nasledovali piesne 'Typical Male', 'Better Be Good To Me' alebo 'What's Love Got to Do With It'. Druhá časť vystúpenia prišla po tridsaťminútovej prestávke.

Tina Turner si získala publikum sériou unplugged coververzií a vzdala česť The Beatles ('Help'), Alovi Greenovi ('Let´s Stay Together'), Ann Peebles ('I Can´t Stand The Rain') a Rolling Stones ('Jumping Jack Flash', 'It´s Only Rock´n´Roll (But I Like It)').

Potom sa na pódiu objavila v dlhej čiernej róbe, aby zaspievala bondovskú skladbu 'Golden Eye'. Speváčka, ktorá tento rok oslávi sedemdesiate narodeniny, pridala aj pieseň 'The Best', dvanásťminútovú verziu skladby 'Proud Mary' či prídavky 'Nutbush City Limits' a 'Tender With Me Baby'.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Tina Turner