Švédska hudobná skupina Roxette ohlásila, že sa vráti na koncertné pódiá. Stane sa tak prostredníctvom série koncertov nazvanej 'Night Of The Proms'. Projekt s týmto názvom má štvrťstoročnú tradíciu a spája populárnu hudbu s klasickou. A inak to nebude ani v prípade Roxette - aj ich bude sprevádzať veľký orchester s dirigentom na čele. Avizované spoločné živé vystúpenia sympatických Švédov Per Gesslea a Marie Fredriksson v Holandsku, Belgicku a Nemecku sú vôbec prvé od roku 2001. Vtedy dvojica absolvovala 'Room Service Tour'.

Jedným z dôvodov dlhej odmlky skupiny bolo diagnostikovanie nádoru na mozgu speváčky Marie Fredriksson. Za ten čas Per Gessle neváhal a pustil sa do budovania vlastnej speváckej kariéry. Ako skladateľ má na konte desiatky hitov, v rodnom Švédsku i všade tam, kde kraľovali Roxette, je obľúbený, takže jeho sólová hviezda za ten čas nezapadla.

Roxette majú na svojom konte šesť štúdiových albumov a veľkú sériu hitov. Štvorica piesní 'Listen to Your Heart', 'The Look', 'It Must Have Been Love' a 'Joyride' dobyla aj americkú či austrálsku hitparádu. 'It Must Have Been Love' sa dokonca objavila aj v hollywoodskom trháku Pretty Woman (1990) v hlavných úlohách s Juliou Roberts a Richardom Gerem. Pre skupinu "odniekiaľ zo severu Európy" viac ako úspech.

Roxette sú po krajanoch z formácie ABBA druhým komerčne najúspešnejším interpretom Švédska. K ďalším známejším z tejto krajiny patria napríklad Cardigans.

Zdroj: SITA, DailyRoxette.com, T-Music.cz, -leh-
Foto: DailyRoxette.com, Fonny Gijsels

Súvisiaci interpreti: Roxette