Americká hudobníčka Tori Amos sa pri nahrávaní desiateho štúdiového albumu 'Abnormally Attracted To Sin' inšpirovala príbehmi svojich fanúšičiek, ktoré jej rozprávali o svojom živote.

"Niekedy, nie každý deň, si vypočujete príbeh. Nikdy ich znovu neuvidím. Potrebujú sa vyrozprávať," povedala v rozhovore pre BBC. Najviac ju ovplyvnili životné problémy týkajúce sa súčasnej finančnej krízy. "Nemôžem nijako napraviť tú vec, ktorá vrazila klin do nášho manželstva. Nemôžem vrátiť môjmu manželovi prácu, nemôžem vrátiť môjmu manželovi sebadôveru. Nemôžem dať výpoveď v práci, pretože je naším jediným zdrojom financií," prerozprávala Tori jeden z príbehov.

Jadrom albumu je preto "žena, matka, ktorá je pripravená skočiť z útesu," povedala Amos. Ženy v jej piesňach sú matkami, o ktorých si všetci myslia, že sa majú dobre. "Tie, ktoré som stretla, sa nemali dobre. Mnohé. A ja som to začala cítiť a sama tomu rozumieť," dodala 45-ročná hudobníčka. O ženách nespieva v prvej osobe, ale v tretej. "Nemôžem písať o niečom, čo som nejakým spôsobom neprežila," priznáva. V textoch nahrávky sa tak mieša jej vlastná skúsenosť a pozorovanie.

Novinka 'Abnormally Attracted To Sin', ktorá vyjde 18. mája, nadväzuje na dva roky starú štúdiovku 'American Doll Posse' (2007). Prvý singel, pieseň 'Welcome To England', sa na trh netradične dostane až o sedem dní neskôr. Okrem "klasickej“ verzie albumu si budú jej fanúšikovia a fanúšičky môcť zaobstarať aj tzv. de luxe edition verziu, ktorá bude obsahovať aj DVD režírované Christianom Lambom.

Informáciu zverejnil spravodajský portál news.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Tori Amos