Kanadská pesničkárska legenda Leonard Cohen poctí svojou prítomosťou naše hlavné mesto. Slovo "poctí" je celkom namieste, pretože Cohen nekoncertuje často a už vôbec nie všade. Organizátori slovenského už dostali od zahraničných promotérov zopár gratulačných emailov. Už teraz sa na jeho príchod pripravujú, aj keď vystúpenie je naplánované až na 28. august.

Ako tradičný predvoj dorazil na Slovensko obsiahly zoznam požiadaviek, ktoré musia organizátori splniť. Okrem štandarných technických špecifikácií, rozmerov pódia, osvetlenia, klimatizácie a milióna ďalších detailov nechýba v zozname mimoriadne detailný popis stravovacích nárokov.

"Zdá sa, že pracovať pre Leonarda Cohena je celkom príjemné. O celý realizačný tím bude maximálne postarané. V požiadavkach na organizátora sa totiž myslí na každého a na všetko. Od rána do večera sa musia stoly prehýbať pod hromadami lahôdok od výmyslu sveta. Chýba tam tuším len kaviár. Myslelo sa úplne na všetko, takže medzi požadovanými položkami nechýba ani vývrtka alebo otvárač na fľaše," prezrádza Jana Mudríková z usporiadateľskej agentúry Vivien.

Mimoriadna starostlivosť bude venovaná vegetariánom. Veľká časť Cohenovho tímu sa totiž živí výhradne rastlinnou potravou. "Preto je v zozname požiadaviek zvýraznené, že medzi vegetariánsku stravu nepatria ani ryby, ani morské potvory."

Cohenov menežment venuje veľkú pozornosť aj zariadeniu jednotlivých šatní. "Napodiv, sám Leonard Cohen nemá žiadne mimoriadne požiadavky. Uspokojí sa s jednou pohodlne zariadenou miestnosťou s kreslami, stolmi a zrkadlami. Žiadne zlaté kohútiky, ani prítulné osobné asistentky. Za zmienku stojí jedna položka v zariadení oddychovej miestnosti pre sprievodnú kapelu. Okrem iného tam majú byť štyri kusy izbových rastlín, najlepšie stromov alebo paliem. Čo s nimi budú muzikanti robiť, to zatiaľ nie je jasné," dodáva PR manažérka podujatia.

Zdroj: Agentúra Vivien
Foto: Sony Music Entertainment

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen