Záznam koncertu rockových legiend Erica Claptona a Stevea Winwooda vyjde už tento piatok 22. mája na dvoj-DVD a dvoj-CD. Svetoznámi hudobníci sa stretli na jednom pódiu vo februári tohto roka.

V Madison Square Garden v New Yorku odohrali tri vypredané koncerty, počas ktorých vznikol unikátny záznam vychádzajúci pod názvom 'Eric Clapton and Steve Winwood - Live From Madison Square Garden'.

Clapton a Winwood si koncertný repertoár vyberali navzájom, spoločne si však zvolili svoje obľúbené skladby, ktoré odohrali ako covery.

Na albumoch sa nachádzajú Claptonove piesne ako 'After Midnight' či 'Cocaine', Winwoodova skladba 'Low Down', dve piesne z čias kapely Blind Faith ('Had To Cry Today' a 'Presence Of The Lord') či skladba 'Georgia On My Mind', ktorú preslávil Ray Charles, a 16-minútová verzia legendárnej 'Voodoo Chile' Jimiho Hendrixa.

Eric Clapton a Steve Winwood patria medzi najväčšie legendy svetového rocku už vyše štyri desaťročia. Na začiatku kariéry spolu krátko pôsobili v skupine Blind Faith, s ktorou nahrali jeden album a odohrali jedno turné.

Agentúru SITA o tom informovala marketingová manažérka Forza Music/Opus Andrea Hecková.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Eric Clapton, Steve Winwood