Bratislavská hudobná skupina Karpina začala v pondelok nahrávať nové štúdiové CD s pracovným názvom 'Svätá vs. Stolica'. Oznámila to prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook. Kapela, ktorá vznikla v roku 1989 zásluhou bývalých členov skupín Zóna A a Mladé rozlety, vydala napriek 20-ročnému pôsobeniu na scéne dosiaľ len jedinú štúdiovú nahrávku - 'Prievidza' (2006).

Nachádzajú sa na nej skladby s ostrými textami ako 'Nekromanca', 'Tsunami', 'Hirošima' či 'Prievidza', ktorá sa na internete stala hitom aj vďaka "rammsteinovskému" videoklipu.

Počas leta sa Karpina objaví na niekoľkých hudobných festivaloch. V piatok 19. júna zahrá na Fajnom Feste Kolonica pri Snine. O deň neskôr sa ukáže na martinskom Underground feste. V júli ich budú môcť fanúšikovia vidieť na trnavskom EKOfeste (10.), motozraze Tanec Slnka 2009 v Starej Turej (24.) a na podujatí Summerbeach Rudava (25.). V auguste vystúpi skupina združená okolo speváka Ľudovíta "Elvisa" Gálka na HARDfeste v Jaslovských Bohuniciach (14.) a na Minikvase v Modre (21.).

--
Zdroj: SITA
Foto: Karpina.sk

Súvisiaci interpreti: Karpina