Bratislavská rocková kapela Karpina začala minulý týždeň nahrávať skladby na pripravovaný nový album. V štúdiu Peci Uherčíka postupne vzniká 12 skladieb, ktoré sa vydania na druhom oficiálnom albume dočkajú už koncom leta.

Materiál na nový album postupne zbierali a naživo skúšali posledné 2 roky, no na trh sa dostanú až teraz. "Máme veľa nových pesničiek s vtipnými textami, mnohé už aj pravidelne hrávame na koncertoch a ľudia ich poznajú a chytajú sa na ne. Chceme ich všetky dať na nový album, minimálne dve z nich - Júlový sneh a Vianočná - sa dočkajú aj videoklipov," vraví gitarista a manažér kapely Karpina, Peter Deák.

Karpinu čaká cez leto koncertovanie na festivaloch, letná sezóna vyvrcholí koncom augusta, kedy nové CD oficiálne uzrie svetlo sveta. "Pôvodne sme zvažovali vydať album 21. augusta pri príležitosti obsadenia Československa Rusmi. Tento termín sme zmenili. Keďže náš spevák Elvis sa krstným menom volá Ľudovít a náš album je plný ľudových piesní, album vydáme 25. augusta. V ten deň má Ľudovít meniny, v tento dátum to bude najvhodnejšie," vysvetľuje nezvyčajný release-date Peter Deák.

Koncerty skupiny Karpina sú už tradične plné rekvizít, špeciálnych efektov a projekcií. Na letné koncerty vyštartuje Karpina aj s celkom novou pyrotechnickou šou a novými vizuálnymi efektami.

Plánované koncerty Karpiny:
19. jún, Fajny Fest Kolonica, Snina
20. jún, UG Fest, Martin
10. júl, EKOfest, Trnava - amfiteáter
24. júl, Tanec Slnka 2009 (motozraz CMC Indian's), Stará Turá, autocamping Dubník
25. júl, Summerbeach Rudava 2009
14. august, HARDfest 2009, Jaslovské Bohunice
22. august, MINIKVAS, Modra – kúpalisko

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Publique.

Súvisiaci interpreti: Karpina