Líder kapely Slobodná Európa sa bude učiť lietať. Extravagantný hudobník sa rozhodol splniť si svoj detský sen a od dnes 28. júna začne navštevovať prípravný kurz pre pilotov. Jeho cieľom je dostať "piloťák".

"Už odmalička som chodil na letisko, kde robil aj môj švagor, lietanie je môj celoživotný sen," uviedol punkový líder v rozhovore pre agentúru SITA.

Čerstvý štyridsiatnik tak bude svoj najbližší voľný čas tráviť na kurzoch lietania v Trenčíne. "Ak všetko pôjde dobre, možno by som sa dostal na úroveň komerčného pilota, ktorý sa tým živí, ale ak sa to nepodarí, nerozplačem sa," dodal nádejný pilot.

Kurz môže trvať niekoľko týždňov aj niekoľko mesiacov, všetko záleží na tom, aké má adept prirodzené vlohy. "Podmienkou je nalietať 45 hodín, z toho časť sólo, a potom musí uchádzač spraviť skúšky na vojenskom úrade," vysvetlil Whisky.

Vlastné lietadlo zatiaľ neplánuje. "Je bežné si lietadlo prenajímať priamo na mieste." Na otázku portálu Hudba.sk, čo hovorí na to, že jeho hudobný kolega Vratko Rohoň zo skupiny Inekafe už "piloťák" má, Whisky reagoval: "Kedysi dávno sme sa o lietaní rozprávali, a nie je tajomstvom, že som Vratka inšpiroval. Či sa mi však podarí dotiahnuť až na jeho úroveň lietania pre súkromné firmy, ukáže čas. Zatiaľ pracujem na tom, aby som mohol vôbec pilotovať," uzavrel Whisky.

Vratko Rohoň opustil pred pár rokmi kariéru profesionálneho hudobníka a vymenil ju za kariéru profesionálneho pilota.

Zdroj: SITA, -leh-
Foto: Martin Kubeš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa