Trinásty ročník športovo – hudobného festivalu Rudava Summer Beach ponúkne od 24. do 26. júla svojim návštevníkom originálny program nielen v podobe hudobných vystúpení ale aj vďaka množstvu športových turnajov, ktoré sa uskutočnia už tradične v Sportzone. Chýbať nebude ani Funzone, v ktorej na návštevníkov čaká množstvo zábavy.

O hudobnú zložku festivalu sa postará viac ako 70 interpretov a dídžejských zoskupení, ktorí sa vystriedajú na troch pódiách. Na Hlavnom pódiu svoje vystúpenia odpália najväčšie slovenské a česká hviezdy.

Medzi nimi nebudú chýbať Polemic, I.M.T. Smile, Nocadeň, Katka Knechtová, Hex či Kryštof a famózny David Koller, ktorého hosťom bude speváčka Lenka Dusilová. Vystúpenie Davida Kollera bude jedinečným zážitkom, nakoľko ponúkne svoje vlastné skladby i skladby formácie Lucie v jedinečnom sprievode sláčikového miniorchestra.

Na Electronic stage-i sa za maxipultom objaví obľúbený a talentovaný DJ Milan Lieskovský. Kvalitu Electronického a Zion stage-u potvrdzujú aj mená ako Lixx , Breeth, Orbith, ktorý patrí k špičke česko-slovenskej scény či skvelý bratislavský drum&bassový DJ a producent B-complex.

Lákadlom festivalu je aj Sportzone, kde je ešte stále možné prihlásiť sa na turnaje. Chýbať nebude beachvolejbalový turnaj v kategóriách muži, ženy a mix - Dove Go Fresh Cup 2009, ktorý sa môže popýšiť tým, že je najväčším otvoreným turnajom v strednej Európe. Víťazi v kategórii mix získajú pobyt spojený s beachvolejbalovým turnajom v talianskom Lignano.

Po prvýkrát sa bude konať turnaj rapid/blitz v šachu a uskutočnia sa aj obľúbené turnaje v plážovom futbale, stolnom futbale, paintballe, vodnom póle a iných vodných športoch. Svojou návštevou Rudavu poctia aj vodní pólisti z Francúzska či Austrálie.

Zóna Funzone ponúka zábavu v podobe súťaže v preťahovaní lanom – Pretiahni ma na Rudave, maľovania festivalového obrazu, výhry v Kolese šťastia, JOJ Kinostanu, kde si návštevníci budú môcť vychutnať piatok v znamení katastrofických filmov, mafiánsku sobotu a vesmírnu nedeľu. Dievčatá sa budú môcť prihlásiť do Súťaže krásy. Víťazka sa stane tvárou nasledujúceho ročníka festivalu.

Rudava má pripravené aj diskusie na zaujímavé témy ako Šport a ako ďalej?, Duševné zdravie, závislosti a ich tabu, Prečo násilie dnes tak láka?, Pomáham, som slaboch?

Absolútnou novinkou je prinesenie športovej pochodne z Gerlachovského štítu. Na jej nesení počas celého týždňa cez viacero slovenských miest sa budú podieľať športové kluby, občianske združenia a známe osobnosti. Pochodeň dorazí 24. júla na festival, kde športovci zložia slávnostný recesistický sľub.

O pohodlie návštevníkov sa postará aj stanové mestečko Kempingski, ktoré ponúka dvojmiestny stan a služby recepcie.

Postarené bude tiež o dopravu. Ani tento rok nebudu chýbať kyvadlová doprava, ktorá bude premávať zo železničnej stanice Veľké Leváre priamo k areálu festivalu.

Novinkou je aj priamy prenos festivalu vysielaný prostrednictvom Huste.TV. Vybrané koncerty budú zaradené aj do videoarchívu.

Viac informácií na Rudava.sk

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: archív festivalu

Súvisiaci interpreti: Nocadeň, Polemic