Pri príležitosti 40. výročia festivalu Woodstock Music & Art Fair vyjde niekoľko nahrávok. Nové vydanie soundtracku k dokumentárnemu oscarovému filmu Michaela Wadleigha Woodstock (1970) sa na trh dostane v podobe dvoch 2CD kompletov a jedného kompletu s piatimi LP. Výročné vydanie obsahuje remastrované nahrávky s reprintami pôvodných obalov a úplne novým sleeve-noteom niekdajšieho redaktora časopisu Rolling Stone Genea Sculattiho a mnohými, aj raritnými, fotografiami. LP box navyše ponúkne aj 20-stranovú fotografickú prílohu.

Najslávnejšie skladby, ale aj doteraz nevydané piesne, vyjdú v ďalšej dvojCD kompilácii 'Woodstock 40'. Sedemdesiatsedem nahrávok v chronologickom poradí, vrátane doteraz nevydaných, je na šiestich nosičoch v boxe s názvom 'Woodstock 40: 3 Days of Peace & Music'.

Producent a zvukový supervízor Andy Zax zachoval aj maximum z pôvodnej atmosféry, napríklad dobové ohlasovanie z pódia či spev publika. Súčasťou boxu je 78-stranová publikácia s farebnými a čiernobielymi fotografiami a kompletným programom festivalu so setlistami jednotlivých koncertov.

Štvrtou nahrávkou, ktorá si pripomenie legendárne podujatie, je opäť soundtrack. Tentoraz však k hranému filmu oscarového režiséra Anga Leeho s názvom Taking Woodstock (2009), ktorý vznikol na základe skutočného príbehu. Soundtrack obsahuje niekoľko autentických záznamov z Woodstocku, dobové štúdiové nahrávky kapiel The Doors, Love a Jefferson Airplane, ako aj novú verziu skladby Richieho Havensa s názvom Freedom, ktorou festival otvorili.

Zdroj: SITA
Foto: Warner Music