Vdova po spevákovi a textárovi skupiny The Beatles Johnovi Lennonovi Yoko Ono dáva zabrať dizajnérom videohry o liverpoolskych chrobákoch s názvom The Beatles: Rock Band. Hru majú na trh uviesť 9. septembra a podľa jej tvorcov sa Yoko Ono v posledných mesiacoch snaží o zmeny, čo im komplikuje prácu.

Paul DeGooyer z MTV Games pre britský hudobný magazín Wired uviedol, že vplyv Ono na projekt bol spočiatku minimálny. Tri mesiace pred jeho oficiálnym uvedením na konferencii spoločnosti Microsoft E3 Conference začiatkom júna v Los Angeles sa Ono rozhodla pricestovať do Bostonu, aby tak na projekt dohliadla.

"Dizajnérom robila doslova peklo," povedal DeGooyer. Ako priznal Alex Rigopulos, jeden z tvorcov a výkonný riaditeľ spoločnosti Harmonix, ktorá hru vytvorila, Ono mala so svojimi nápadmi dizajnérov kontaktovať skôr.

"Keď prišla, boli sme samé 'Ďakujeme, bolo by to lepšie vedieť pred šiestimi mesiacmi, ale dobre, ďakujeme veľmi pekne' ", povedal Rigopulos.

Podľa neho sa jej požiadavky týkali predovšetkým vizuálnej stránky hry a vyslovene trvala na tom, aby sa zmenila záverečná scéna znázorňujúca koncert z roku 1969 na streche štúdií Apple, ktorý je považovaný za ich posledný. Tvorcovia ho podľa nej nezobrazili dostatočne realisticky. "Bez kompromisov trvala na svojom," dodal spolutvorca.

Na to, aby bola hra uvedená na trh, ju okrem sedemdesiatšesťročnej Yoko Ono musia schváliť aj žijúci členovia The Beatles Paul McCartney a Ringo Starr spolu s vdovou po Georgovi Harrisonovi Oliviou a jej synom Dhanim.

Zdroj: SITA