Pre fanúšikov Roda Stewarta je rok 2009 rokom hojnosti. Majiteľ nezameniteľného hlasu, milovník rýchlych áut, futbalu a krásnych žien, Rod Stewart má na svojom konte už niekoľko stoviek vynikajúcich piesní a niekoľko desiatok nemenej skvelých albumov. Hudobné vydavateľstvo Rhino Records - jeden z labelov spoločnosti Warner Music - ktoré sa špecializuje na exkluzívne reedície a výpravné CD a DVD boxy - pripravilo pre jeho fanúšikov hneď niekoľko lahôdok z obdobia, keď vznikali nahrávky pre Warner Music.

Pre tých, ktorým ku šťastiu postaší jedna dobre zostavená kompilácia s najväčšími
hitmi je určený 2CD+DVD box 'Some Guys Have All The Luck', ktorý obsahuje 31 hitoviek z rokov 1971-1998 a na bonusovom DVD 14 raritných videoklipov.

V hudobnom programe Unplugged najslávnejšej hudobnej televíznej stanice MTV sa už predstavili takmer všetky hviezdy svetovej populárnej hudby. Na začiatku 90. rokov tam nechýbal ani Rod Stewart, ktorého 'Unplugged... and Seated' patrí dodnes medzi tie najoceňovanejšie. V zberatľskej rozšírenej edícii je oproti pôvodnému vydaniu aj jedna skladba navyše a naviac, DVD so záznamom relácie vychádza poprvýkrát.

A to nie je všetko. Stewartov v poradí šiesty album 'Atlantic Crossing' z roku 1975 vychádza v zberateľskej (Collectors) edícii ako 2CD, kde na prvom CD je okrem skladieb z pôvodného vydania (vrátane megahitov ako 'Sailing', či 'I Don't Want To Talk About It')
aj bonusová inštrumentálka 'Skye Boat Song'. Druhé CD obsahuje alternatívne (a doteraz nikdy nezverejnené) verzie všetkých skladieb albumu. Toto vydanie je limitované, po jeho vypredaní ostane na trhu iba jednodiskové vydanie.


Rod Stewart & Amy Belle: 'I Don't Want To Talk About It' (2004)

Aj album 'A Night On The Town' z roku 1976 vychádza v zberateľskej (Collectors) edícii, pričom prvé CD obsahuje okrem pôvodných skladieb (hity 'Tonight's The Night', 'The First Cut Of The Deepest', 'The Killing Of Georgie') aj bonus v podobe skladby 'Rosie'. Druhé CD opäť ponúka alternatívne a doteraz nezverejnené verzie, a opäť len na limitovanú dobu.

Z archívov nahrávok Roda Stewarta pre Warner Music z rokov 1971 - 1998 pripravili producenti Andy Zax a Cheryl Pavelski kolekciu 63 doteraz nevydaných nahrávok, ktoré sa objavia na trhu koncom septembra v podobe výpravného 4CD boxu 'The Rod Stewart Sessions 1971-1998' so 48-stranovou knihou plnou fundovaných informácií a raritných fotografií. Sú tu všetky rodstewartovské hity, tak ako ste ich doteraz nikdy nepočuli. A k tomu aj veľa raritných nahrávok ako napríklad jeho verzia skladby 'Oasis Rockin' Chair' z roku 1998.

V októbri by sa na trhu mal objaviť 'Once In A Blue Moon', ktorého podtitul 'The Lost Album' naznačuje, že ide o položku v jeho diskografii, ktorá doteraz chýbala - ide o skladby z albumu tohto mena, ktorý mal vyjsť v roku 1992 a ktorý Rod Stewart nahrával s chýrnym producentom Trevorom Hornom.

A aby toho nebolo dosť, v novembri sa na trh dostane aj nové vydanie 4CD boxu
'Storyteller', ktorý zachytáva všetky zásadné skladby v jeho kariére z rokov 1964 - 1991, teda od jeho spoločných projektov s Jeffom Beckom, cez skupinu The Faces až po jeho sólové albumy. Nebude chýbať ani 48-stranová knižka skvelých fotiek a informácií.

O plánovaných tituloch Roda Stewarta informovala redakciu portálu Hudba.sk Andrea Hecková z vydavateľstva Warner Music.

Súvisiaci interpreti: Rod Stewart