Dlho očakávaná hudobná novinka z dielne bratislavskej rockovej kapely Karpina uzrie svetlo sveta už v týchto dňoch na pultoch predajní pod názvom '3ptych.sk'. Okrem členov kapely je v piatich skladbách počuť aj gitarové sóla piatich najvýznamnejších slovenských gitaristov, ktorí na novinke Karpiny hosťovali: Henry Tóth, Andrej Šeban, Dušan Antalík, Peci Uherčík a Jimi Cimbala. Každý gitarista nahral po jednom sóle do jednej skladby.

V znamení číslovky päť sa zatiaľ nesie aj prvý singel 'Júlový sneh' – hrá ho už zopár slovenských rádií. Okrem tohoto singla skupina pripravila aj výstižnú vianočnú baladu.

V nej hosťujú aj superstaristky Barbora Balúchová a Natália Hatalová.

Skupina Karpina napriek tomu, že má na svete album, musí fanúšikov informovať o skutočnostiach, kvôli ktorým prichádza na svet s oneskorením oproti avizovanému termínu. Ich vyhlásenie odhaľuje aj ďalšie šokujúce skutočnosti.
Oficiálne vyjadrenie skupiny Karpina k oneskorenému vydaniu albumu '3ptych.sk':

"My všetci aktívni členovia týmto vyhlasujeme, že za to nemôžeme. Bezpečnostné reakčné skupiny a štruktúry spoločnosti sa svojim neúnavným hádzaním polien pod nohy postarali o viac než 2-týždňové zdržanie a svojou cenzúrnou manipuláciou zasiahli do umeleckého odkazu nášho nového súborného diela. Pod tlakom rozličných foriem represie sme boli donútení zmeniť názov z pôvodného 'Svätá stolica' aj z druhého pôvodného (nemenej pôvabného) 'Sex & smrť & Slovensko', na viac-menej učesaný, avšak všeobecne akceptovaný '3ptych.sk'. Dielo diabolskej cenzúry bolo dokonané vo chvíli, keď sme z pôvodne 64-stranového bookletu museli vytrhať 52 strán. Napriek týmto všetkým príkoriam veríme, že vám album prinesie mnoho nezabudnuteľných zážitkov a takpovediac rozochveje strunu v duši každého rockového priaznivca."

Zdroj: Tomáš Holetz - agentúra Publique

Súvisiaci interpreti: Karpina