Nový, v poradí dvanásty štúdiový album nitrianskej kapely Gladiator sa v týchto dňoch dostáva na pulty hudobných predajní. Chalani už počas jeho nahrávania avizovali, že bude výrazne gitarový, o čom sa fanúšikovia mohli presvedčiť na webe kapely, kde sú už niekoľko dní k dispozícii ukážky jednotlivých skladieb.

Členovia kapely na ňom pracovali od začiatku tohto roka. Samotné nahrávanie prebiehalo priebežne. Skladba 'Neviem ťa nájsť' bola hotová v mesiaci jún a ostatné sa nahrávali v auguste a septembri. Album bol vznikal v štúdiu Exponent v Šulekove a v štúdiu Creative Music House v Bratislave.

Spolu s albumom je spojených hneď niekoľko zaujímavostí. Tou prvou je, že kapela po prvýkrát spolupracovala s producentskou trojicou Peter Graus, Maroš Kachút a Tomáš Zubák, ktorí napísali skladby 'Neviem ťa nájsť' a 'Hodiny'. Tieto skladby sa aj nahrávali v ich štúdiu.

Pod ostatné skladby sa producentsky podpísal dlhoročný producent kapely Roman Slávik, ktorý si tentokrát prizval na pomoc Petra "Sancheza" Sanigu.

Druhou zaujímavosťou a možno aj prekvapením je vôbec prvý duet z dielne kapely. Reč je o skladbe 'Perfektný svet', ktorú si spolu s Mikom Hladkým zaspievala Dara Rolins.

Na otázku, ako došlo k spolupráci nám odpovedal Maroš Hladký: "Táto skladba bola v našom podaní úplne inak zaranžovaná zmena nastala potom čo ju
Roman so Sanchezom od základu prekopali. Roman skladbu aj otextoval. Miko navrhol
ísť ešte ďalej v tejto pesničke spraviť z nej duet s Darou. Bol to taký vývoj v štúdiu, ktorý dopadol skvele."

Voľba speváčky duetu bola od začiatku jasná: "Miko poznamenal, že táto skladba je pre Daru, a tak bola." dodáva Maroš.

Názov albumu evokuje niečo pozitívne a v rovnakom duchu sa podľa slov Maroša Hladkého bude album niesť: "Album je podľa mňa pozitívne naladený. Sú tam pesničky typické pre Gladiator, ak sa dá porovnávať, tak k albumu 'Cesta do neba'."

Album "gladíci" podporia aj koncertnou šnúrou, ktorú odohrajú spolu s kapelou Taktici. O tom, prečo práve s Taktikmi nám opäť porozprával Maroš:

"Stretli sme sa na festivaloch počas leta, Taktikov poznáme dlho, sú to profíci po každej stránke. Celé sa to rozbalilo na Okey lete a hlavnú zásluhu na tom má Miro Čevela, ktorému sa toto spojenie videlo super. Jeho agentúra to celé sastrešuje. V rámci turné navštívime 8 miest. Celé to začína 29. 10. a končí 24. 11. v Bratislave."

Zoznam skladieb:

1 Ako nikdy predtým
2 Neviem ťa nájsť
3 Hlavu maj hore
4 Hodiny
5 Poznám ťa naspamäť
6 Perfektný svet (feat. DARA ROLINS)
7 Stredom vesmíru
8 Výťah
9 Dievča
10 Ak sa bez teba zbláznim
11 Príď, veď vieš kam

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Gladiator