Už tento piatok, 27. novembra, sa pod bratislavskou hradnou skalou uskutoční druhé vydanie klubovej noci MOSH, na ktorej zahrá fínsky producent Fanu. V Subclube sa predstaví s dvojhodinovým setom plným exkluzívnych noviniek od "neokukaných" mien súčasného drum&bassu.

Jeho produkcia je postavená najmä na neustále sa meniacich, akoby živých, zlámaných slučkách a zimomriavky vyvolávajúcich atmosferických plochách. Okrem drum&bassu, v ktorom ho najviac inšpirovali 4Hero, Paradox, Photek, Source Direct a hudba z legendárnych labelov Good Looking a Metalheadz, mu nie sú cudzie ani pomalšie downtempové a experimentálne beaty.

Po vydaní viacerých vinylových singlov na prestížnych vydavateľstvách ako Subtitles, Commercial Suicide, Ohm Resistance, či Subtle Audio, založil v roku 2006 vlastný label Lightless, aby sám mohol "tlačiť" na svet (nielen svoju) hudbu podľa svojho gusta. Jeho debutový album 'Focused Mind' vyšiel najskôr v roku 2006 ako v digitálnom formáte na značke Pauze, už o niekoľko mesiacov neskôr si ho však Fanu vydal ešte raz ako druhý disk dvoj-CD s názvom 'Daylightless' (Lightless, 2007).

Minulý rok svojich fanúšikov prekvapil spoluprácou s významným predstaviteľom avantgardy a experimentálneho jazzu a rocku Billom Laswellom. Fanu-ova "breakbeat science" (čiže ním produkované bicie) tak znie v projekte 'Lodge' (Ohm Resistance, 2008) popri Laswellovej basgitare, trumpete známeho Nóra Nilsa Pettera Molvaera či klávesoch člena Rock'n'rollovej siene slávy Bernieho Worrella z legendárnej americkej kapely Parliament-Funkadelic.

Jeho najnovším dlhohrajúcim počinom je ďalšia sólovka 'Homefree' (Lightless, 2009), no napriek tomu, že na trhu je ešte len niekoľko mesiacov, Fanu už začal pracovať na jeho nasledovníkovi. Popri tom sa stíha venovať aj tvorbe remixov, jeden z najnovších je napr. remix skladby 'Good Times' od projektu Champagne.

Fanu remix of Champagne's "Good Times" by Fanu

Viac o Fanu-ovom súčasnom hudobnom smerovaní a jeho zaujímavých plánoch do budúcnosti sa dočítate v našom rozhovore. Svoju najnovšiu tvorbu, ako aj výber trackov spriaznených umelcov, predstaví bratislavskému publiku v piatok v noci. Line-up doplní pôvabná DJ Ren z Maďarska, Viedenčan silent.wolf a domáci DJ x2um.

--
MOSH #2 – atmospheric dnb & drumfunk special
Subclub, 27. november 2009, 22:00

Line-up:
Fanu (Lightless / Darkestral / Subtitles, Fínsko)
DJ Ren (Tilos Radio, Maďarsko)
silent.wolf (stubenmusicstudio.com / gravity, Rakúsko)
DJ x2um (300 Hrmených, SK)

Vstupné: 6 Eur (do 23:30) / 7 Eur (po 23:30)

Hlavným mediálnym partnerom akcie je Rádio_FM. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke klubu Subclub.sk.

--
Foto: Fanumusic.com, Myspace.com/fanubreaks