Po minuloročnom úspešnom albume Rita von Anarchia sa na ďalšie turné vydáva pôvodom martinská kapela Čisté tvary. Post-Anarchia Minitour_FM sa zastaví celkovo na šiestich miestach, piatich na Slovensku a jednom v Českej republike. Krátka koncertná šnúra začne práve v moravskej metropole Brno 20. novembra 2009 a postupne sa počas prvých dvoch decembrových týždňov presunie cez Bratislavu, Starú Ľubovňu, Trnavu, Košice do Ružomberka, kde skončí 13. decembra 2009.

Jedná sa zároveň o posledné turné Čistých Tvarov pred plánovanou prestávkou kapely.

Čisté Tvary debutovali Oskarom Rózsom produkovaným albumom 'Meskalin' v roku 2005. Medzitým v kapele prebehla zmena na poste speváka i zmena hudobného smerovania. Od funkom a jazzom inšpirovaného popu na prvom albume sa Čisté Tvary postupne presunuli až k nezaškatuľkovateľnej psychedelickej novinke 'Rita von Anarchia', ktorú vydal minulý rok Wagon Records.

Predskokanom ich turné bude mladá bratislavská kapela The Ills, ktorá, napriek faktu, že pôvodne vznikla z recesie, stihla už tento rok zahrať na festivaloch Creepy Teepee, či Wilsonic a pod internetovým EXITlabelom vydať EP 'We Love Silence, But Silence Is Awkward'. Vo svojej inštrumentálne tvorbe kombinuje post-rockové prvky so zvukom shoegazových kapiel deväťdesaiatych rokov.

Post-Anarchia Minitour_FM:

2.12 /streda/ Bratislava - Divadlo Meteorit + Noisecut
5.12 /sobota/ Stará Ľubovňa - Dom na rohu
10.12 /štvrtok/ Trnava - ArtKlub
12.12 /sobota/ Košice - Tabačka Kulturfabrik
13.12 /nedeľa/ Ružomberok - Čajovňa Relax



Informácie pre Hudba.sk poskytol Juraj Péč z kapely Čisté tvary.

Foto: Juraj Cagáň
Video: Youtube


Súvisiaci interpreti: Čisté Tvary