Hudobný festival Topfest chce aj v roku 2010 osloviť širšie publikum a tak popri už potvrdených metalových Megadeth, rockovej skupine Kabát či neopunkových Inekafe, ponúkne aj niečo pre tých skôr narodených s pozitívnym vzťahom k rockovej muzike. Areál oproti Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom privíta počas prvého prázdninového víkendu dnes už legendárnu skupinu s viac ako štyridsiatkou hitov na konte - Status Quo.

"Trojakordová" boogie skupina zavíta po prvýkrát vo svojej histórii na slovenský hudobný festival a ako poznamenal líder skupiny, spevák Francis Rossi: "Dúfam, že sa budete baviť aspoň tak dobre, ako my naposledy pred dvoma rokmi v Bratislave..."

Neodmysliteľný frontman s "identifikačným" copíkom je jediným zakladajúcim členom Status Quo, ktorý v kapele s neuveriteľnou 48-ročnou históriou pôsobí dodnes. O dva roky kratšie to s ním ťahá gitarista a spevák Rick Parfitt. Títo páni predali doteraz viac ako 118 miliónov nosičov po celom svete. Niet sa čo čudovať, stačí spomenúť aspoň niektoré z ich najväčších hitov 'In The Army Now', 'Roll Over Lay Down', 'Don't Waste My Time', 'Rockin' All Over The World', 'Whatever You Want', 'What You're Proposin', 'Rollin' Home', 'When You Walk In The Room', alebo 'Fun Fun Fun', kde im s vokálmi pomáhali samotní The Beach Boys.


Status Quo - 'In The Army Now' (live)

Hity sľubuje aj ich vystúpenie na Topfeste, čomu sa obzvlášť potešil organizátor Dušan Drobný: "O Status Quo sa snažíme už dobré tri roky, minulý rok nás minuli len tesne, takže sa veľmi teším, že to tento rok vyšlo a Topfest ponúkne aj niečo pre nás - rockerov skôr narodených... Bol som na ich bratislavskom koncerte v hale a napriek tomu som sa ich snažil dostať aj k nám na festival. Status Quo je potrebné zažiť na open air koncertoch – tam je ich najväčšia sila."

"V tomto roku chceme sprístupniť Topfest všetkým a preto pripravujeme prekvapenie aj pre fanúšikov kvalitnej elektronickej tanečnej hudby, ale zatiaľ prezradím len, že už teraz sa majú na čo tešiť," dodáva šéf jedného z najobľúbenejších slovenských letných festivalov. Vstupenky na Topfest 2010 sú v predpredaji v sieti Ticketportal.

Informácie, foto a video pre Hudba.sk poskytoll Ján Kakaščík, PR manažér festivalu. Viac na Topfest.sk.

Súvisiaci interpreti: Status Quo