Koncerty Leonarda Cohena sú neopakovateľným zážitkom. Svojou hudbou a poéziou sa dotýka ľudských duší. Rozdáva pocity, ktoré v človeku zostanú navždy a ktorých sa asi málokto dokáže nabažiť. Aj preto je dobré, že neopakovateľné sa môže opakovať. Kanadský spievajúci básnik príde opäť pohladiť slovenské srdcia a duše 13. marca.

Koncert Leonarda Cohena v Bratislave bol jednou z najväčších hudobných udalostí roka 2009. Platí to však nielen pre Slovensko. Cohen totiž na staré kolená znovu dobyl celý svet. 75-ročný hudobník zožal nadšené ohlasy všade, kde sa objavil.

Aj preto ho prestížny magazín Spin vo svojom prvom tohtoročnom čísle označil za "Najlepší návrat roka 2009". Odvolával sa pritom práve na jeho fantastické živé vystúpenia. Nie je to však jediné ocenenie, ktoré si Leonard Cohen pripísal a pripíše na svoje konto. Americká Nahrávacia akadémia mu už o niekoľko dní udelí cenu Grammy za celoživotné dielo. Spolu s ostatnými ocenenými ju dostane na špeciálnej ceremónii pre pozvaných 30. januára. O deň neskôr ju formálne preberie v priamom televíznom prenose z 52. ročníka odovzdávania cien Grammy.

Vo zdôvodnení udelenia Grammy Nahrávacia akadémia uvádza: "Počas kariéry tiahnucej sa cez štyri desaťročia a obsahujúcej 18 albumov spevák a skladateľ Leonard Cohen spolupracoval s takými umelcami, ako sú Elton John, Willie Nelson, Neil Diamond a Iggy Pop. Zozbieral množstvo ocenení, vrátane uvedenia do Rock'n'rollovej siene slávy, nedávno získal cenu Grammy za svoj podiel na albume Herbieho Hancocka 'River: The Joni Letters', ktorý dostal cenu za Najlepší album roka na 50. ročníku Grammy. Minulý rok vo februári Cohen odštartoval medzinárodné turné, ktoré sa začalo znovuotvorením legendárneho divadla New York City Beacon Theater."

Leonard Cohen teda svojimi vystúpeniami zapôsobil aj na amerických hudobných akademikov. A určite zapôsobí znova aj na slovenských fanúšikov a milovníkov jeho lyrických pesničiek. Koncert Leonarda Cohena sa uskutoční 13. marca 2010 v Incheba Expo Aréne v Bratislave. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Redakciu Hudba.sk informovala Jana Mudriková z usporiadateľskej agentúry Vivien.

Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen