Shaffer Chimere Smith, v hudobnom svete známy ako Ne-Yo, zbiera prestížne ocenenia nielen za vlastnú R&B a popovú tvorbu, ale aj za produkciu hudby pre ďalšie mená svetového šoubiznisu. Nebyť predčasného úmrtia kráľa popu, spájalo by sa dnes jeho meno aj s albumom Michaela Jacksona...

20. februára navštívi jedna z najväčších speváckych a skladateľských hviezd súčasnej "čiernej hudby" Bratislavu už po druhýkrát. Pri svojej minuloročnej návšteve sa však Ne-Yo na súkromnej akcii ukázal iba úzkej skupine ľudí. Tentokrát si ho fanúšikovia zo Slovenska i z okolitých krajín môžu vychutnať na megakoncerte so živou kapelou v NTC Sibamac aréne.

O tom, že stredná Európa patrí medzi jeho obľúbené destinácie, svedčí aj rozhodnutie natočiť videoklip k singlu 'Part Of The List' z jeho zatiaľ posledného - tretieho - albumu 'Year Of The Gentleman' (2008) v historickom centre Prahy.

Ne-Yo má okrem spomínaného albumu na konte aj ďalšie dve sólovky - 'In My Words On' (2006) a 'Because Of You' (2007) - a spolupráce s interpretmi ako Rihanna, 50 Cent, Mary J. Blige, Faith Evans, Kanye West, Jay-Z, Whitney Houston, Anastacia, Celine Dion, Enrique Iglesias, či Beyoncé. Taktiež spolupracoval s Michaelom Jacksonom na jeho plánovanom comebackovom albume.

Jeho aktuálnym hitom je balada 'Never Knew I Needed', ktorá je pilotnou skladbou k "disneyovke" Princezná a Žabiak. V novembri 2009, vyšla v Japonsku CD a DVD kompilácia jeho singlov a videoklipov s názvom 'Ne-Yo: The Collection - Complete Edition'.


Ne-Yo - 'Part Of The List'


Ne-Yo - 'Closer'

Známe hity ako 'Miss Independent', 'Closer', 'Mad', 'Sexy Love', 'Because Of You', 'So Sick' si môžete naživo vypočuť v sobotu 20. februára v NTC Sibamac Aréne. Súčasťou večera bude aj vystúpenie slovenskej tanečnej skupiny Old School Brothers. Vstupenky sú v predpredaji prostredníctvom siete Ticketportal.

Súťaž o 2 x 2 voľné vstupy na koncert prebieha TU.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Kamil Krébes, PR manažér bratislavského koncertu.

Súvisiaci interpreti: Ne-Yo