Podľa internetovej stránky najväčšieho slovenského festivalu pribudli na zoznam účinkujúcich ďalšie potvrdené mená. Sú nimi britské formácie Polar Bear a Dan Le Sac vs Scroobius Pip. Celkovo tak na začiatku februára poznáme už piatich zahraničných účinkujúcich, pred časom organizátori festivalu posunuli do médií informáciu o vystúpeniach londýnskeho kvarteta New Young Pony Club, v New Yorku pôsobiace medzinárodné zoskupenie Out To Lunch a francúzsku dvojicu The Shoes.

Polar Bear sú jazzovým kvintetom, ktoré sa môže pochváliť oceneniami ako BBC Jazz Award (2004, 2006) či Mercury Music Prize (2005).

Najpredávanejší britský mesačník venujúci sa jazzu, Jazzwise, zaradil ich druhý album 'Held On The Tips Of Fingers' medzi 100 jazzových albumov, ktoré "otriasli svetom". Organizátori tohtoročnej Pohody veria, že ich post jazz experimentujúci s d'n'b, elektronikou a tanečnou scénou zatrasie v dobrom slova zmysle aj divákmi festivalu.

Dan Le Sac vs Scroobius Pip je duo hrajúce hip-hop. Extravagantný bradáč Scroobius Pip skladá vtipné a ironické texty a rozpráva ich s veľkým šarmom, Dan Le Sac sa zase stará o príjemnú, pestrú a chytlavú muziku. Tí, ktorým sa na vlaňajšom ročníku festivalu Bažant Pohoda páčilo vystúpenie The Streets si podľa informácií zverejnených na festivalovom webe obľúbia aj projekt s neuveriteľne dlhým názvom.

Ďalšou novinkou, ktorá sa dostala na verejnosť je správa, že hudobník, spisovateľ a všeumelec Braňo Jobus predstaví počas víkendu 8. až 10. júla 2010 hrdinu jeho nového diela – muflóna Ancijáša. Okrem toho bude čítať zo svojich dvoch kníh 'Láskavé rozprávky' a 'Zázračné rozprávky'.

Text: Peter Lehotský
Foto: Igor Daniš – Hudba.sk