Ani obyvateľom východnej metropoly nie je ľahostajný osud obyvateľov Haiti po ničivom zemetrasení, a tak košický klub Tabačka Kulturfabrik v spolupráci s občianskym združením Človek v ohrození organizujú už v túto sobotu 13. februára 2009 'Koncert pre Haiti'. Na jednom pódiu tak budú mať návštevníci charitatívneho podujatia možnosť zhliadnuť viacerých interpretov, ktorý napriek miernym žánrovým odlišnostiam majú v sebe spoločnú chuť pomáhať obyvateľom Haiti, ktorí 12. januára tohto roku zažili obrovskú tragédiu, z ktorej sa len ťažko spamätávajú.

Charitatívny večer začína už o 19.00 hod., kedy zástupcia o.z. Človek v ohrození (ktorí sa momentálne nachádzajú na Haiti) predstavia aktuálne problémy, ktoré trápia Haiťanov. Následne sa na pódiu (bez nároku na honorár) postupne objavia Jelly Belly, Kolowrat, Kasioboy, Foolk, Que (DJ set) a VJ Laska.

Vstupné na koncert bude 3€, no každý bude mať možnosť prispieť aj väčšou sumou. Vyzbierané peniaze budú použité na posthumanitárnu pomoc, konkrétne na novú terénnu misiu, ktorá sa na Haiti otvorí v marci.

Tí, ktorí sa koncertu nemôžu zúčastniť, môžu obetiam zemetrasenia pomôcť zaslaním SMS správy v tvare DMS SOSHAITI (DMS medzera SOSHAITI) na číslo 877 v sieťach všetkých mobilných operátorov. Cena jednej DMS správy je 1 EUR. Prispievať sa dá aj naďalej prostredníctvom bankového účtu 266 052 0502/ 1100 VS: 1119 (popis transakcie: SOSHAITI).

Viac informácii: www.tabacka.sk, www.clovekvohrozeni.sk

Najbližší program klubu Tabačka Kulturfabrik:
12.2. MIDI LIDI /CZ/, FIORDMOSS /CZ/
13.2. Koncert pre Haiti
17.2. Stredávka
18.2. Divadlo na Peróne - Čiara
19.2. EAR DRUM KRU Sound System
20.2. DALLA MATINA, POSLEDNÉ DECEMBROVÉ DNI
24.2. Stredávka
25.2. Tlkot môjho srdca sa zastavil /film, r. Jacques Audiard/
26.2. Radio_Head Awards FM + SPACE RECORDER (live prenos z odovzdávania cien+koncert)

--
Autor: Juraj Cagáň