Na obálke marcového čísla časopisu Rock & Pop je fenomenálny gitarista, ktorého v poradí už jedenásty posmrtný album plný doposiaľ nevydaných skladieb vychádza už na budúci týždeň. Ďalej sa na stránkach hudobného magazínu môžete tešiť na Massive Attack, Gorillaz, Rihannu, The Herbaliser, Chada Smitha (RHCP), Johnnyho Casha, Alan Parsons Project, Xindl X a mnohých ďalších.

Jimi Hendrix sa preslávil ako geniálny gitarista, ktorý zanechal nezmazateľnú stopu v rocku svojou revolučnou hráčskou technikou. Na trh sa práve dostáva jeho posmrtný album 'Valleys Of Neptune'. Rock & Pop vystopoval osud tohto zabudnutého klenotu, ktorý práve teraz vychádza na svetlo.

Massive Attack vydali album 'Heligoland', pomenovaný podľa nemeckého súostrovia v Severnom mori, ktorým potvrdili svoj štatút nestarnúcej triphopovej legendy. Marcové číslo prináša exkluzívny rozhovor, objasňujúci proces nahrávania aktuálneho počinu. Aj Gorillaz sa po rokoch prebúdzajú k životu. Je na čase uznať, že legendárne postavičky 2D, Murdoc, RUSSLE a Noodle, stvorení Jamie Hewlettom a hudobne režírovaný Damonom Albarnom, sú nestarnúce osobnosti.

The Herbaliser zahrali v novembri v Prahe a predviedli úctyhodný výkon. Zmeska jazzu, soulu, funku a hip-hopu fungovala dobre a práve mesačníku Rock & Pop poskytli Londýnčania jediný rozhovor na našom území. Chad Smith využil prestávku Red Hot Chili Peppers na to, aby si odskočil k svojmu inštrumentálnemu jazzovému projektu Bombastic Meatbats. Geniálny bubeník hovoril úplne otvorene o svojich hudobných koreňoch a slobodomyseľnom jamovaní.

Peter Gabriel opäť posúva hranice možností - nielen tých svojich, ale aj hudby ako takej. Aktuálna doska 'Scratch My Back' je venovaná jeho obľúbeným interpretom Radiohead, Lou Reed, Paul Simon, Davidovi Bowiemu a ďalším. Johnny Cash, legenda country, by sa práve dožil 78 rokov. K tomuto jubileu mu vychádza posledná doska zo série American Recording symbolicky pomenovaná 'American VI: Ain't No Grave'.

Seriál "Ženy okolo rocku" je tento raz venovaný dive menom Cyrinda Fox, preslávenej to priateľky Stevena Tylera alebo frontmana New York Dolls. Sympatická Francúzka Charlotte Gainsbourg spojila sily s Beckom a výsledok je prinajmenšom prekvapujúci. Black Rebel Motorcycle Club sa môžu pochváliť odzbrojujúcou hudbou, dravým rockom a garážovou psychedéliou. Lynyrd Skynyrd sú nezdolnou kapelou už viac ako 35 rokov. Čo je kľúčom k ich úspechu?

Rozhovor čitateľov s českým objavom Xindl X ponúka úplne iný pohľad na speváka, než aký prinášajú iné médiá. Každý mesiac môžu čitatelia R & P položiť vybranému umelcovi vlastné otázky.

Reportáže z koncertov: PPU, Emiliana Torrini, The Swell Season, The Real McKenzies
Ako to počujem: Roman Procházka (Divokej Bill)
Recenzie: PPU, Bowie, Hot Chip, Kryštof, Lostprophets...
Blue Pages: Libor Šmoldas, Carolina Chocolate Drops
Globálna kuchyňa: Longital
+Plagáty: Rihanna, Gorillaz

Pri ročnom predplatnom časopisu Rock & Pop ušetríte viac ako tretinu ceny. Navyše si každý ako darčekový bonus môže vybrať kartón piva Svijany, lístky na koncert Fun Lovin Criminals alebo tričko, baseballku a kľúčenku z kolekcie Rock & Pop Five Stars.

Viac informácií na webe www.rockandpop.cz.

Súvisiaci interpreti: Jimi Hendrix