Úspešné projekty, v ktorých hlavnou postavou nie je sólový spevák, ale často nenápadný skladateľ a hudobník stojaci kdesi v pozadí, nie sú vo svete ničím výnimočným. Stačí si spomenúť na fenomenálneho gitaristu Carlosa Santanu. Do podobného nápadu sa pustil aj slovenský gitarista Peter Bič.

Na jeho meno môžete naraziť vo viacerých hudobných združeniach – Bič je zakladajúcim členom IMT Smile a dodnes tam hráva, ako gitarista sprevádzal Janu Kirschner, založil skupinu Stereo, pomáhal na začiatku kariéry Adamovi Ďuricovi. Tento rok sa rozhodol zverejniť svoje skladby pod vlastným menom.

Tak vznikol Peter Bič Projekt, v ktorom sú kľúčovými spevákmi Dáška Kostovčik a Ivo Bič. "Dlho som sa tomu bránil, no hlavne preto, že som nemal čas. Stále som hral alebo nahrával pre iných," vysvetľuje Peter prečo dostal jeho projekt konkrétnu podobu až po pätnástich rokoch strávených v hudobnej branži.

Pesničky zbieral takmer dva roky, kým ich bolo dosť na to, aby mohol povyberať tie najlepšie a začať obvolávať potenciálnych interpretov. Áno mu napokon povedali prakticky všetci. "Je medzi nimi aj Martin Husovský z Komajoty, Peter Cmorik, Andy Ďurica, Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň či Peter Lipa. Aj zopár neznámych, ktorých som objavil, teší ma najmä Dáška Kostovčik, nádejná mladá speváčka s krásnym soulovým hlasom."

Peter Bič Projekt mal spolu s Dáškou Kostovčik prvú veľkú premiéru v národnom kole pesničkovej súťaže Eurosong 2010. Hoci v prípade Dášky išlo o jej len štvrté verejné vystúpenie vôbec, zaspievala skladbu 'Dážď' s vynikajúcim ohlasom. Skupina sa s ňou prepracovala až do semifinále.

Album nazvaný jednoducho - 'Peter Bič' - sa na trhu objaví už o pár týždňov.

Portálu Hudba.sk poskytla informácie PR manažérka Eva Bacigalová.