Po úspešnom českom turné odletí medzinárodná kapela okolo gitaristu Davida Kollara koncom marca 2010 na sériu troch koncertov v Londýne. Dve z vystúpení odohrá David Kollar International Project v preslávenom Jazz Café v Camdene.

"Je to naozaj velký paradox, pretože to začalo takto: V Berlíne ma videl hrať Grék, ktorý ma dostal do Atén, v Aténach ma videl Poliak, ktorý zmanažoval turné v Poľsku no a v Poľsku nás videl pán z londýnskej agentúry... Čiže ideme tam. Taktiež nás na českom turné oslovil manažér gitaristu Mohameda Issu z Afriky a ponúkl nám spoluprácu na francúzkom trhu," prezradil Kollar v rozhovore pre renomovaný český časopis Rock & Pop.

Na nedávnom turné po Českej republike absolvoval talentovaný Prešovčan so svojím medzinárodným projektom desiatku koncertov, ktoré mali veľké ohlasy aj vďaka tomu, že David už na západe nie je neznámym pojmom. "Je to kus práce. Mozaika, ktorá naberá jasné kontúry a navyše každý koncert nás posunie o ďalší kus vpred," teší sa gitarista.

Keďže s Davidom pôsobia v jeho medzinárodnom projekte ďalší dvaja maďarskí spoluhráči Ádám Markó a Georgy Barányi a delí ich niekoľko stovák kilometrov, poskytlo im české turné aj priestor a čas pre spoločné jamovanie, z ktorého vzišli štyri nové piesne. "Ide opäť o žánrovo veľmi pestrú hudbu so silnými melódiami. V lete by sme už chceli vydať album," dodal 26-ročný muzikant.

Kvality všetkých troch hudobníkov z tohto medzinártodného projektu sú nepopierateľné. Najväčšiu rezonanciu a súzvuk hry Davida, Adama a Georgyho je cítiť, keď sú spoločne na pódiu a servírujú jednu skladbu za druhou. Majiteľ ostravského klubu Parník im po koncerte povedal, že pred pár dňami hral v jeho podniku špičkový gitarista Scott Henderson a odporúčal mu spoluprácu s ním. "Je to pravda, momentálne sa dohadujeme na niekoľkých spoločných koncertoch so Scottom. Mali by sme vystúpiť ako jeho predkapela v niekoľkých európskych mestách," potvrdil David.

Londýnske koncerty David Kollar International Project:
25. marec - Adrains Pub, Latimer Grove 25, Londýn, UK
26. a 27. marec - Jazz Café, Camden Town, Londýn, UK

Informácie a fotografie z archívu Davida Kollara pre Hudba.sk poskytol jeho PR manažér Edo Kopček,

Súvisiaci interpreti: David Kollar