Štvorica mladíkov pod názvom Talkshow prichádza s veľkorozpočtovým videoklipom, ktorý má ambície presadiť sa aj za hranicami Slovenska. Klip k pesničke These Lights nesporne patrí k tomu najzaujímavejšiemu, čo sa za posledný rok na slovenskej hudobnej scéne podarilo vyrobiť.

Videoklip vznikol v produkcii Hitchhiker Films pod režisérskou taktovkou Jura Janiša, ktorý kapelu tiež fotografoval na booklet albumu. S rozpočtom vyše 140 tisíc eur patrí videoklip pravdepodobne k najdrahším videoklipom, aké boli na Slovensku vyrobené. Len postprodukčné práce trvali vyše 300 hodín, pod palcom ich mal Samo Vičan z firmy Vertex Creation.

Na finálny výsledok čakala kapela pol roka. Klip je originálny najmä spôsobom nakrúcania, jedinečnou post-produkciou a umeleckým stvárnením, ktoré na Slovensku nemá obdobu. Video bez príbehu sa hrá s emóciami diváka, pôsobí farbami a pohybmi tiel akoby vo vzduchoprázdne. Takýto videoklip na svetovej úrovni by si mladá kapela nikdy nemohla dovoliť nebyť nadšenia tvorcov, ktorí dielo vytvorili často na úkor vlastného voľného času a bez nároku na honorár.


Talkshow - 'These Lights'

Hoci bol nový album bratislavskej štvorice v digitálnej podobe dostupný už v novembri minulého roka, klasické CD s originálnym bookletom, textami skladieb a fotografiami Jura Janiša v grafickom spracovaní štúdia Episode VII sa dostáva na pulty predajní až teraz. Nový album pokrstili Talkshow spoločne s Lavagance minulý štvrtok (11.3.) v bratislavskom Subclube, kde sa uskutočnila aj premiéra nového videoklipu.

Pripravované koncerty:

21. apríl - Hard Rock Cafe, Praha (ČR)
29. apríl - Jarný Žákovic Open, MMC Bratislava
24. jún - Klubová noc, Praha (ČR)
25. jún - Easthetic festival, Zemplínska Šírava
26. jún - United Islands of Prague (ČR)
3. júl - Topfest, Nové mesto nad Váhom
23. júl - Žákovic Open. Trenčianske Bohuslavice
24. júl - Sound of Summer, Banská Bystrica
6. august - Beseda u Bigbítu, Tasov (ČR)
7. august - Sound of Summer, Prievidza
19. august - FM4 Frequency, St.Polten (AT)
20. august - Minikvas festival, Buková
21. august - CZSK festival, Telč (ČR)

Videoklip, informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Publique.

Súvisiaci interpreti: Talkshow