Stále známejšia punk-rocková kapela s názvom MF vyrazí tento mesiac na svoje prvé veľké turné. Štvorčlenná partia koncom roka 2009 vydala na značke Agentúra Duna debutový album Nabité a teraz prichádza ten správny čas "nabiť" 8 pomyselných nábojov a vypáliť ich na koncertoch Live Tour Nabité!.

MF odštartujú šnúru koncertov 9. apríla v domovskom meste Nové Mesto nad Váhom. "Na tento koncert sa naozaj tešíme, bude to taká nostalgia... ako za starých dobrých čias. Tešíme sa na kamarátov, ktorých sme dlho nevideli a oni zase dlho nevideli nás," prezradil spevák a gitarista kapely Martin Guriš.

Titulná skladba albumu 'Nabité' už od minulého roka úspešne bodovala v hitparádach hudobných televízií na Slovensku aj v Čechách. Ako sa nám podarilo zistiť, už čoskoro príde v poradí druhý videoklip z albumu k piesni 'Keď sa darí'. K tejto pesničke sa s úsmevom, ale zároveň veľmi opatrne vyjadril basgitarista a autor textov Marek Hubert: "Pesnička Keď sa darí je zaujímavá jednou zvláštnou vecou. Ako sa hovorí: Keď sa darí, tak sa niečo proste musí pokaziť. A práve pri tejto pesničke sa nám často stáva, že sa na koncerte alebo v skúšobni, keď ju hráme, niečo pokazí. Roztrhne sa struna, prestane hrať aparát alebo gitara. Normálne začíname mať strach ju vôbec hrávať..."

Počas turné budú chalani krstiť svoj album, konkrétne na bratislavskom koncerte, ktorý sa uskutoční 24. apríla v bratislavskom klube Rock'n'Roll, kam si pozvali aj svojich kamarátov - skupinu Horská chata.

Zoznam koncertov Live Tour Nabité!:

9. 4. - Nové mesto nad Váhom
10. 4. - Prievidza
16. 4. - Nitra
17. 4. - Púchov
23. 4. - Topoľčany
24. 4. - Bratislava a krst CD
30. 4. - Banská Bystrica
1. 5. - Žilina

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marek Hubert z kapely MF. Viac na Bandzone.cz/mf1.

Súvisiaci interpreti: MF